"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2010 » Серпень » 16 » 100 днів: вирішуються конкретні питання
08:58
100 днів: вирішуються конкретні питання
     Днями перші 100 днів своєї діяльності відрахував новий склад райдержадміністрації. З цієї нагоди голова РДА Сергій Кузьменко провів прес-конференцію з представниками засобів масової інформації м. Олександрії і Олександрійського району, на якій повідав журналістам про реальні кроки його команди, здійснені за цей час.  І хоч районний часопис вже неодноразово зупинявся на добрих справах, якими було наповнене життя сільчан в останні місяці, та все ж ця зустріч переслідувала мету донести всім жителям Олександрійщини через журналістів те, чим насправді живе сьогодні наш район.

     Розпочинаючи зустріч, яка тривала понад півтори години, Сергій Анатолійович висловив своє щире задоволення від такого спілкування і відзначив, що він завжди для цього відкритий для всіх. А звітувати йому було про що, адже на відміну багатьох своїх колег, які призначені на такі посади в місця, куди поїхали чи не вперше в житті, він тут родився і виріс, понад 10 років працював в сільському господарстві, потім – в місцевому самоврядуванні заступником голови райради. Тому йому весь час були добре відомі всі проблеми району і те, що потрібно робити на новій посаді в першу чергу. Ось чому вже в перший день свого призначення він знав, що потрібно вирішувати ті питання, які довгий час були на слуху у людей. А це насамперед був цілий блок соціальних питань, серед яких першочерговими залишалися відкриття нових дошкільних навчальних закладів, відкриття в них нових груп дітей, недопущення закриття шкіл району, підтримка охорони здоров’я. найнижчою в області залишалася і заробітна плата наших жителів. Тому, щоб вирішувати успішно всі питання новий голова РДА на всіх зустрічах з представниками районного бізнесу та державними службовцями піднімав питання про можливість підняття зарплати до рівня середньо обласної, що дало б можливість говорити не лише про підвищення доходів людей, а й  про збільшення наших бюджетів, котрі дозволяли б вирішувати соціальні питання в районі. В свою чергу це вплинуло і на таку важливу функцію, як наповнення Пенсійного фонду, який в районі дотується майже на 50 % державою. Отож, щоб забезпечувати пенсіонерів району хоч мінімальною пенсією потрібно, щоб кожен працюючий одержував не менше 2 тис. грн.. зарплати. Це є базовим завданням адміністрації і воно, як запевнив С. Кузьменко, знаходиться в неї на постійному контролі. В результаті вже зараз маємо помітні зрушення. Якщо ще 1 травня середня зарплата в районі становила 1283 грн, 1 червня – 1509, 1 липня – 1619, то вже 1 серпня – 1870 грн. це добра динаміка росту, за якою вирішується і таке питання, як підняття орендної  плати за землю до 3,5% її кадастрової оцінки, що теж ініціювала команда С. Кузьменка. Це дає можливість кожному з 13 тис. орендодавців району збільшити свої доходи на 300-400 грн. від орендної плати, а районному бюджету одержати додатково біля 500 тис. грн.., які потім можна буде використати для вирішення тих же соціальних питань, зокрема, будівництва дитсадків в Недогарках, Андріївці, Попельнастому та відкриття їх груп у Добронадіївці, Головківці, Косівці.
     Чимало за цей час вже здійснено добрих справ. Разом з облдержадміністрацією була знайдена можливість відновлення водопостачання в Березівці, активізувати газифікацію сіл району, що є вкрай життєво важливим для їх жителів. Всього за 30-40 днів здано в експлуатацію газопровід Сонине-Куколівка, де тепер в них ведуться активні роботи по підключенню до газової мережі будинків їх мешканців. За два місяці вдалося провести першу чергу магістрального газопроводу до нової Праги, де вже в цьому році планується підключення до нього будинків. На черзі – подальше його будівництво до Головківки.
Район, маючи 130 тис. га орної землі, зрозуміло ж, активно працює і в напрямку зміцнення своєї переробної промисловості. Сім існуючих елеваторів ведуть роботи по покращенню своїх показників. Олександрійський, Добронадіївський, Королівський та ТОВ «УкрАгроКом» елеватори до 1 вересня закінчують своє технічне переоснащення, реконструкцію виробництва на базі американських і німецьких технологій, що дозволить додатково мати ємкості для збереження зерна на 70 тис. т. тут будуть збудовані і три нових сушарки.
     Розширюються виробничі потужності на цукровому заводі. Якщо за сезон він переробляв 180-200 т. сировини, то вже в 2010 році матиме змогу переробити більше 300 тис. т.
     Здійснюється будівництво доріг, культурних центрів. В ці дні вирішується питання збудувати 1,5-2 км нової дороги в Шарівці. На 95% вже підготувалися до нового навчального року наші школи, де проведені поточні і капітальні ремонти.
Ці та чимало інших питань вельми цікавили журналістів Олександрійщини. Це і ціни на цукор і проблеми модифікованої продукції, і підсумки збирання врожаю ранніх зернових 2010 року, і земельні відносини в районі, і бізнесові програми, і розвиток спорту, зокрема, футболу на селі, і майбутні плани адміністрації. На всі їх С. Кузьменко дав чіткі, конкретні і детальні відповіді, які всіх задовольнили. Та, головне, на чому він наголошував у цих відповідях, що завдячувати планомірності здійснюваних заходів потрібно перш за все злагодженості і системності в роботі апарату райдержадміністрації, котрий всю свою увагу зосереджує на вирішенні першочергових завдань крок за кроком в кожному населеному пункті району. Вся робота будується не на примусі, а на роз’ясненні і переконанні, як, наприклад, в питанні з зарплатою.
     Говорячи про підсумки збирання врожаю, він висловив особливе задоволення, що у винятково складних умовах цього року наші хлібороби спрацювали на доброму рівні і мають всі шанси в час кризи мати додаткові кошти за свою продукцію. Ранніх зернових ми зібрали по 29 цнт/га, що майже на 5 цнт більше, ніж по області. Маємо озимої пшениці по 36 цнт/гна, а деякі господарства і по 50, озимого ячменю – 27, ярого – 20, гороху – 16, ріпаку – 18 цнт/га.
     Це дало нам змогу зібрати 131 тис. т. ранніх зернових і зернобобових. З них 86 тис. т – пшениці, 13 тис.т – озимого ячменю, 23 тис.т – ярого ячменю, 5.7 – гороху, 7,5 тис. т ріпаку. Сподіваємося, що добрим буде і врожай технічних культур. З цієї нагоди голова РДА відзначив, що у нас є чимало гарних господарників, котрі відмінно знаються в сільському господарстві, а тому за це їм велика вдячність, бо лише дякуючи їм і нашій землі наш край розвивається. Тому і завдання адміністрації в тому, щоб їм не заважати різними адміністративними заходами, а допомагати займатися таким веденням господарства, щоб воно було максимально ефективним. Допомагати заробляти гроші і робити на селі добрі справи. Все це, за словами Сергія Кузьменка, дуже просто.
В. Юрченко.
Переглядів: 654 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0