"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Лютий » 11 » Це потрібно живим
09:22
Це потрібно живим

Забезпечення гідного рівня життя для ветеранів війни, у тому числі й учасникам бойових дій на території інших держав, та членів їхніх сімей є одним із пріоритетів соціальної політики держави. Тому на місцевому рівні проводяться заходи, що забезпечують цю категорію населення особливим соціальним захистом і медичним обслуговуванням.

Про це йшлося на щотижневій апаратній нараді, яку у понеділок, 10 лютого, провів перший заступник голови РДА Сергій Коренюк. Сергій Юрійович підкреслив, що Указом Президента України 2014 рік проголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав. Тому президентське завдання владі на місцях – забезпечити якісний медичний та соціальний супровід ветеранів війни, у тому числі учасників бойових дій на території інших держав, та членів їхніх сімей.

Про реалізацію в районі завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій говорили й інші доповідачі. Зокрема, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА Тетяна Павук розповіла про налагоджену тісну співпрацю Олександрійської райдержадміністрації з громадськими організаціями, які об’єднують учасників бойових дій на території інших держав. У районі два таких громадських об’єднання – Олександрійська районна організація ветеранів України (керівник – Голуб О.М.) і Олександрійська районна громадська організація «Спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)», керівник – Кондрескул В.М. Остання - зареєстрована у районі наприкінці минулого року. Співпраця з організаціями здійснюється на підставі тристоронніх угод.

Щодо ветеранської організації, то виконання Угоди передбачає створення належних умов життєзабезпечення ветеранів–афганців, підкреслила Тетяна Павук. За її словами, торік на виконання статутних завдань організації виділялися кошти з районного бюджету у сумі 12,1 тисяча гривень. Важливим є і той факт, що за ініціативи районної організації ветеранів та за сприяння райдержадміністрації було виготовлено у 2003 році три, та ще одна у 2011 році меморіальні дошки воїнам–землякам, які загинули, виконуючи інтернаціональний обов’язок в Республіці Афганістан. Три дошки встановлено на загальноосвітніх закладах району сіл Добронадіївки, Протопопівки та селища Нової Праги. Встановлення однієї дошки призупинено у зв’язку із побажаннями рідних загиблого воїна та з часом її встановлять в селі Комінтерн. Також з метою патріотичного виховання підростаючого покоління нині райдержадміністрацією організовано збір інформаційних матеріалів з робочою назвою «Це потрібно живим», приуроченої 25–й річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.

Загалом, на території району щороку проводяться заходи із вшанування воїнів–інтернаціоналістів, зустрічі у школах, святкові концерти з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього року під час урочистих заходів, що відбудуться 13 лютого, 95 воїнів–афганців будуть нагороджені пам’ятною медаллю «25 років виводу військ з Афганістану», виготовленою за ініціативи районної організації ветеранів України та за сприяння Олександрійської РДА.

Перший заступник начальника управління соціального захисту населення Ірина Табачкова розповіла присутнім про соціальний захист і медичне забезпечення воїнів–інтернаціоналістів у лікувально–профілактичних закладах району. Вона повідомила, що на обліку в Олександрійському районі перебуває 86 учасників бойових дій на території інших держав. Згідно з чинним законодавством усі вони користуються пільгами по оплаті за житлово–комунальні послуги (газ, електроенергію), на придбання твердого палива та скрапленого газу, по оплаті за користування телефонним зв’язком, за проїзд в громадському транспорт. Торік на надання пільг ветеранам війни, у тому числі й учасникам бойових дій, з державного бюджету профінансовано 2 млн.741 тисячу гривень. Крім того, до Дня Перемоги 86 воїнам–інтернаціоналістам та 2 членам сімей загиблих, померлих учасників бойових дій управлінням соціального захисту населення виплачена одноразова грошова допомога на суму 67 тисяч гривень. Встановлено також додаткові пільги та стипендії членам сімей, загиблих учасників бойових дій в Демократичній Республіці Афганістан та інвалідам війни, які брали участь у бойових діях в Афганістані, за рахунок коштів районного бюджету у рамках районної комплексної програми соціального захисту населення. Торік чотири особи отримали стипендії на загальну суму тисяча вісімсот гривень, та дві особи отримали додаткові пільги на загальну суму 500 гривень.

Що стосується медичного обслуговування, то у минулому році всі, 86 воїнів–афганців, пройшли профілактичний медичний огляд. Стаціонарно проліковано 18 осіб. Для воїнів–афганців передбачено в районній лікарні 5 комфортабельних медичних палат.

Значна робота проводиться сімейними лікарями. Вони здійснюють огляд вдома воїнів–афганців, які за станом здоров’я не можуть прибути в лікарню, і надають їм кваліфіковану медичну допомогу. У 2013 році оглянуто в домашніх умовах 20 афганців, у 2014 році – дві особи.

Більше про патріотичне виховання підростаючого покоління на прикладі військового подвигу воїнів–інтернаціоналістів та спільну роботу у напрямку соціального захисту сімей, загиблих воїнів розповів голова ради районної організації ветеранів України Олександр Голуб.

Завершилася нарада, як завжди, звітом окремих керівників структурних підрозділів РДА про виконання отриманих на попередніх нарадах протокольних доручень.

Переглядів: 492 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/2
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0