"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Лютий » 7 » Для осіб із обмеженими фізичними можливостями - комфортні умови проживання
14:14
Для осіб із обмеженими фізичними можливостями - комфортні умови проживання

7 лютого 2014 року під головуванням заступника голови Олександрійської районної державної адміністрації Юрія Коваля проведено засідання комітету забезпечення доступу інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Олександрійського району.

Головуючий охарактеризував стан справ по забезпеченню доступу інвалідів до інженерної інфраструктури та соціальної сфери району. Юрій Леонідович вказав на необхідність проведення щомісячних комісійних перевірок для налагодження дієвого контролю за дотриманням забудовниками, суб’єктами господарювання району та органами місцевого самоврядування плану заходів із виконання Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів». Також Юрій Леонідович наголосив на необхідності створення у соціумі району толерантної атмосфери по відношенню до осіб із обмеженими фізичними можливостями як основи створення для них комфортних умов проживання.

Продовжив виступ заступника голови РДА начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Ю. Кас’яненко.

Юрій Юхимович виступив із рядом пропозицій щодо облаштування пандусів як архітектурно привабливих споруд, які б виконували не лише функціональне призначення, а й естетично збагачували архітектурний вигляд будівель. Окрім цього він вказав на необхідність розширення маршрутів руху автобусів, пристосованих для перевезення інвалідів, на всі населені пункти району.

Виступила з розширеною доповіддю і перший заступник начальника управління соціального захисту населення І. Табачкова. Вона повідомила, що, оскільки встановлення пандусів, кнопок виклику до адміністративних будівель, об’єктів торгівлі, соціальної та культурної сфери, за деяким виключеннями, завершено і наразі залишається лише утримувати їх в належному стані, та враховуючи наявність 30 інвалідів з вадами зору та 37 інвалідів з вадами слуху, які проживають на території району, необхідно спрямувати зусилля, на запровадження позначень шрифтом Брайля та на встановлення гучномовців перевізниками району.

Із пропозиціями щодо облаштування автобусних зупинок для полегшення доступу до транспорту маломобільних груп населення, осіб похилого віку і населення району в цілому виступали Олександр Голуб - голова Олександрійської районної організації ветеранів України та Володимир Ткаченко - голова громадської ради.

Також було зазначено на необхідності неухильного додержання СНіП і ДБН при встановленні зупинок і при утриманні вже існуючих.

В обговоренні зазначених вище питань прийняли активну участь начальник управління економічного розвитку і торгівлі РДА І. Кравчук, головний спеціаліст управління соціального захисту населення РДА Т. Томілович та заступник керівника благодійної організації «Районна лікарняна каса» А. Крівець.

Підвів підсумок засідання Ю.Коваль, вказуючи на те, що найбільше осіб з обмеженими можливостями проживає в смт. Нова Прага, смт. Приютівка, с. Червона Кам’янка та с. Протопопівка - ці населені пункти підлягають перевірці додержання Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» у першу чергу.

Переглядів: 448 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/2
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0