"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 17 » Довіра населення до правоохоронців – запорука безпеки суспільства
11:16
Довіра населення до правоохоронців – запорука безпеки суспільства

З метою вивчення стану та рівня довіри населення до міліції Олександрійського району зокрема та правоохоронних органів держави взагалі, а також планування заходів та шляхів, спрямованих на підняття іміджу правоохоронців, в райдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему «Довіра населення до правоохоронних органів – запорука безпеки громадянського суспільства». До обговорення нагальних питань долучилися працівники секторів мобілізаційної та правоохоронної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА, заступник начальника Олександрійського РВ УМВС Антон КРАНГ та працівники служб дільничних інспекторів міліції та ДАІ райвідділу міліції, члени громадської ради, представники ЗМІ. Головував на засіданні керівник апарату РДА Сергій МАКАРЕНКО.

У вступному слові Сергій Дмитрович зазначив, що на рівні області підписаний меморандум про співпрацю органів місцевого самоврядування, облдержадміністрації та УМВС України в Кіровоградській області, який, зокрема, містить перелік конкретних кроків щодо забезпечення належних умов роботи, насамперед, дільничних інспекторів міліції на територіях обслуговування. Документ покликаний сприяти співробітництву й ефективній роботі влади та міліції. Також Сергій Дмитрович запевнив, що керівництво Олександрійської райдержадміністрації докладатиме зусиль, направлених на втілення в життя пунктів Меморандуму, досягнення позитивних результатів, які принесуть користь людям. «Приміром, сьогодні вже ведуться перемовини з селищним головою Нової Праги про облаштування так званого «будинку шерифа», де б дільничний зміг проводити прийом громадян. Це дасть можливість правоохоронним органам більш оперативно реагувати на протизаконні дії і захищати права громадян», - зауважив керівник апарату РДА.

Про стан соціально-кримінальної ситуації в Олександрійському районі доповів заступник начальника РВ УМВС Антон КРАНГ. Перш за все, він зазначив, що підвищення ефективності діяльності міліції передбачає налагодження партнерських відносин між її працівниками та населенням. Але, на жаль, на даний час громадська думка щодо функціонування органів внутрішніх справ має чималу негативну складову і це нівелює позитивний соціальний ефект від роботи міліції.

За його словами, міністерством внутрішніх справ уживаються заходи щодо подолання негативних тенденцій у стосунках з громадянами, зокрема: долається підґрунтя гонитви за показниками, розширюється суспільний діалог, удосконалюється система добору кадрів. Разом з тим, необхідний додатковий комплекс заходів щодо руйнування певних стереотипів про діяльність міліції та формування позитивного образу міліціонера-професіонала.

Заступник начальника райвідділу міліції підкреслив, що протягом 2013 року працівниками РВ УМВС у тісній взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування вживалися заходи, направлені на забезпечення правопорядку і законності на території району. Як підсумок, у минулому році на Олександрійщині зменшилась кількість вбивств, розбійних нападів, пограбувань, крадіжок чужого майна, злочинів, скоєних неповнолітніми. Він поінформував, що загалом у журналі єдиного обліку зареєстровано 3585 заяв про кримінальні правопорушення, з яких по 1537 розпочато досудове розслідування, 1827 матеріалів розглянуто згідно ЗУ «Про звернення громадян» і складено 221 адміністративний протокол.

Антон Олександрович також відзначив вагомий вклад дільничних інспекторів у покращення криміногенної ситуації на території району. Ними розкрито 109 злочинів, за участі дільничних інспекторів міліції (ДІМ) - 245 злочинів, складено 183 адміністративних протоколи відносно осіб, які скоїли насильство в сім’ї.

Крім того, у своїй доповіді Антон КРАНГ звернув увагу, що на територіях Новопразької та Приютівської селищних рад, Протопопівської та Войнівської сільських рад криміногенна ситуація залишається досить складною. І відзначив дієву допомогу, зокрема, Протопопівського громадського формування у розкритті ряду злочинів.

Про громадську думку як чинник ефективності діяльності міліції, виступив завідувач сектору мобілізаційної та правоохоронної роботи апарату РДА Олександр ГОЛУБ. Він зазначив, що на тлі загострення соціально-економічної ситуації в Україні спостерігається тенденція до зростання занепокоєння населення станом правопорядку у країні, посилюється недовіра громадян до органів внутрішніх справ. Резонансні затримання представників правоохоронних органів, підозрюваних у хабарництві, приклади негідного поводження співробітників МВС, що широко висвітлюються ЗМІ, призводять до формування стійкого негативного стереотипу навколо діяльності правоохоронних органів. «Публічна діяльність будь-яких органів державної влади є одним з головних чинників популяризації діяльності урядових структур серед населення, створення їхнього позитивного іміджу. Виходячи з цього, необхідно посилити співпрацю міліції та засобів масової інформації, що призведе до прозорості роботи правоохоронних органів та наситить інформаційний простір достовірними повідомленнями про діяльність працівників внутрішніх справ», - наголосив Олександр ГОЛУБ. Він запропонував оновити районну програму профілактики злочинності, особливо в частині матеріально-технічного забезпечення міліції та проводити профілактичну та популяризаційну роботу в закладах освіти.

Про роль та місце формування довіри населення до правоохоронних органів висловив свою думку голова громадської ради при райдержадміністрації Володимир ТКАЧЕНКО. Також він висловив пропозицію створювати умови для проживання дільничних інспекторів на територіях обслуговування, що збільшить коефіцієнт дієвості їхньої роботи. І це, в свою чергу, сформує позитивний імідж міліції та посилить довіру населення до органів внутрішніх справ.

Також під час обговорення питань, порушених у ході роботи круглого столу, учасниками засідання були висловлені певні пропозиції. Приміром, заступник голови ГО «Місцевий осередок Міжнародної громадської організації «Вимпел України» у Кіровоградській області Олександр ВОЙТЕНКО сформулював один із напрямків роботи міліції на шляху до формування позитивного іміджу працівника правоохоронних органів та поваги до самого Закону. А саме - запровадити у дошкільних і загальноосвітніх закладах ігрові години та бесіди, які проводитимуть або дільничні інспектори, або працівники ДАІ. Таким чином, поступово маленькі громадяни та їхні батьки ознайомлюватимуться із законодавством та зрозуміють, що міліціонер – це захисник і помічник.

Підсумовуючи роботу круглого столу, керівник апарату РДА Сергій МАКАРЕНКО наголосив: «План дій ми сформували, тепер спільними зусиллями працюватимемо на позитивний результат».

Враховуючи ситуацію, що склалася в державі Сергій Дмитрович акцентував увагу, що Олександрійщина залишається територією миру, злагоди і толерантності і закликав учасників зібрання разом докладати максимум зусиль, щоб спокій у суспільстві панував і надалі.

Переглядів: 256 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 2.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0