"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 20 » Єдність народу – головна умова могутності та незалежності України
19:07
Єдність народу – головна умова могутності та незалежності України

У переддень історичної дати – 95-ї річниці проголошення Акта злуки та Дня Соборності і Свободи України - у приміщенні райдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему «Національна єдність та громадська злагода – історичні та сучасні аспекти». Учасниками розмови були голова РДА В.Згама, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Т.Павук, голова Олександрійської районної організації Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді регіони» С.Макаренко, голова громадської ради В.Ткаченко, голова ради районної організації ветеранів О.Голуб, директор Олександрійського гендерного інформаційного центру Н.Чуянова, заступник голови громадської організації «Місцевий осередок Міжнародної громадської організації «Вимпел України» у Кіровоградській області» О.Войтенко, голова Олександрійської районної організації «Єдиного центру» Р.Кос, голова Олександрійської районної організації громадянської партії «Пора» – Ю.Котов, голова Олександрійського районного благодійного інформаційно-консультативного центру Т.Шоколова, представник Української православної церкви, настоятель Приютівського храму о.Євгеній.

Розпочинаючи зустріч, Віталій Миколайович згадав історичні події, що лягли в основу цього свята. 22 січня далекого 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт злуки (об'єднання) українських земель - Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну, яка відтоді ставала гарантом загальнонаціональних інтересів українців. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.

«Cьогодні українцям, як ніколи, варто пригадати свою історію, традиції та віковічні прагнення наших дідів і батьків жити на своїй землі у мирі і злагоді. З огляду на ситуацію, що склалася в державі, маємо бути свідомі того, що непорозуміння можуть нести загрозу цілісності нашої держави. Всі ми відповідальні за те, щоб цього не трапилося, - резюмував Віталій Згама і додав, що Президент України закликає спільними зусиллями влади і громадськості зміцнювати єдність народу, будувати сильну державу, яка посяде гідне місце серед світових лідерів».

До обговорення теми активно долучилися учасники круглого столу. Так представник УПЦ, настоятель Приютівського храму отець Євгеній, провівши паралель між релігійними символами віри та історичними процесами в країні, наголосив, що людей мають об’єднувати спільні цілі і прагнення рухатися в одному напрямку. «У нинішній ситуації об’єднати людей можуть лише загальнолюдські цінності і духовність. Тільки гармонія внутрішня спроможна створити гармонію навкруги», - висловив своє глибоке переконання о.Євгеній.

Продовжив обговорення теми Олександр Голуб. Він передав настрої людей старшого покоління. Ветерани радять українцям вирішувати спірні питання шляхом переговорів. Свою думку стосовно останніх подій на Майдані Незалежності висловив і Володимир Ткаченко. «Ми не повинні повторювати помилок минулого. Люди мають зберігати єдність та порозуміння між собою». Олександр Войтенко висловив думку про необхідність проведення громадськістю роботи з патріотичного виховання радикально налаштованої молоді.

Свої думки також висловили Надія Чуянова і Тетяна Шоколова. Усі учасники круглого столу зійшлися на думці, що головна умова могутності та незалежності України – це єдність народу, тож цю головну історичну цінність маємо зберегти, плекати і зміцнювати. Іншого шляху для України не існує.

Переглядів: 324 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0