"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 29 » Інвестиції - невід’ємна складова стабільного економічного зростання
16:09
Інвестиції - невід’ємна складова стабільного економічного зростання

Олександрійський район є інвестиційно привабливою територією, оскільки має значний природно-ресурсний, економічний, трудовий, рекреаційний та просторово-економічний потенціал. У той же час є усі передумови для активного залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій, які є невід’ємною складовою стабільного економічного зростання.

Саме тому питання вдосконалення інвестиційного клімату стало ключовим під час зустрічі керівництва райдержадміністрації з місцевими суб’єктами господарської діяльності, що проходила на базі ТОВ «УкрАгроКом».

Голова райдержадміністрації Віталій Згама, звертаючись до учасників зустрічі, наголосив: «Сприяння залученню інвестицій в Україну - одне з першочергових завдань економічної політики держави. На цьому наголошує Президент України. Активною є позиція щодо залучення інвестицій в економіку району і наших підприємців за сприяння районної державної адміністрації та районної ради. Зазначу, що діюча в районі програма «Центральний регіон – 2015» також значно покращила інвестиційну привабливість регіону».

- Інвестиції в район залучалися в основному за рахунок реалізації двох масштабних інвестиційних проектів – будівництва молочнотоварного комплексу «Петриківське молоко» та елеватора ПАТ «Шарівське», - зазначив очільник району. - Завдяки таким проектам створюються нові робочі місця, збільшуються надходження до бюджету, підвищується конкурентоспроможність підприємств району. Окрім того, основна сума інвестицій в основний капітал витрачалася підприємствами на придбання машин, обладнання та сільськогосподарської техніки. За січень-вересень 2013 року підприємствами та організаціями району освоєно 125,8 млн. грн. капітальних інвестицій. Одним з найбільш вагомих джерел формування інвестицій залишаються власні кошти підприємств і організацій. Зокрема, ТОВ «УкрАгроКом» закуповувало електричне й електронне обладнання, ТОВ «Агродар ЛТД» інвестувало кошти в нежитлові будівлі, інженерні споруди, ПАТ «Шарівське» - в довгострокові біологічні активи тваринництва.

Комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» Павло Фесюк розповів про реалізацію інвестиційних проектів за участі їхньої групи компаній. Зокрема, Павло Дмитрович зазначив, що у 2013 році завершено реалізацію проекту по створення автотранспортного підприємства ТОВ «КД-ТРАНС», яке здійснює пасажирські перевезення. У рамках проекту створено 35 робочих місць, покращено транспортне сполучення в районі. Зупинився він і на реалізації інвестиційного проекту по будівництву молочнотоварного комплексу «Петриківське молоко».

Реалізацію інвестиційного проекту розпочато і на ТОВ «Олександрійський цукровий завод». Про це розповів комерційний директор Леонід Третяк. Зокрема, виступаючий зазначив, що проект модернізації, технічного переоснащення діючого виробництва дасть можливість збільшити вихід цукру на 1%. У 2013 році на реалізацію освоєно 3,8 млн. грн. Зекономлено 3,5 тис. Гкал теплоенергії. Реалізація проекту продовжується і у нинішньому році. Також у 2014 році передбачається розпочати, а у 2015 році завершити реалізацію проекту «Модернізація процесу виробництва технологічної пари (заміна газового котла на котел, що працюватиме на відновлювальних, альтернативних видах палива».

Один із останніх проектів, який реалізовано в районі - млиновий комплекс, придбаний у жовтні 2013 року ПП «Вектор-1», який діятиме у селищі Приютівка. Вже проведено капітальний ремонт існуючого обладнання та відновлення робіт. На сьогодні проводяться пускові та налагоджувальні роботи. Процес виробництва борошна передбачає замочування, миття та просушування зерна, що дозволить отримувати борошно більш вищої якості. Розпочне роботу млиновий комплекс вже в першому півріччі 2014 року.

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що стратегічними напрямками розвитку району щодо розвитку інвестиційної діяльності на території району і надалі залишаються: залучення інвестицій в економіку району; розвиток малого та середнього бізнесу; розвиток внутрішнього та зовнішнього ринку; розвиток зеленого туризму; створення нових робочих місць.

Переглядів: 250 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/2
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0