"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2011 » Березень » 10 » Історія з повчальним змістом
07:28
Історія з повчальним змістом
Прагнення кожної людини покращити умови свого проживання є цілком закономірне й природне. Таким було три роки тому й прагнення мешканців 16-ти квартирного будинку, що знаходиться поряд з Новопразькою загальноосвітньою школою-інтернат Олександрійського району, у якому проживають ветерани педагогічної праці цієї школи. А якщо так, то й система опалення цього будинку була пов’язана з опалювальною системою школи. Та ось в якийсь момент ветерани прийшли до висновку, що така ситуація їх не влаштовує й треба мати свою автономку, набагато вигіднішу й привабливішу систему електричного опалення. Вирішили – і на свій розсуд приступили до здійснення своєї мрії. Та як часто трапляється, охоплені, здавалося б, праведною ідеєю, ми не вивчаємо й не цікавимося умовами її здійснення й наслідками, не радимося зі спеціалістами.
Отак, і в цьому випадку. Мешканці будинку вирішили й зробили. Стару систему відключили, зібрали необхідні кошти, найняли команду, не викликаючих підозри людей, які монтують їм у квартирах електричне опалення. Та відтоді їх проблеми якраз і розпочинаються. Виявляється, що не можна просто так цю систему включити за принципом електролампочки чи праски в непідготовлену для цього  електромережу, яка аж ніяк не витримає такого навантаження. Потрібно, щоб були виконані спеціальні технічні умови, встановлений біля будинку потужний трансформатор, підведена до будинку електролінія заданих параметрів, щоб був проект на квартирне обладнання з опалення, інші документи.
Але ж де брати для всього кошти, й чималу суму. Та й час потрібен для всього. Тривалий час, в які кабінети не стукали, мешканцям будинку ніхто не допомагав. А тут й питання з підведенням газопроводу до Нової Праги почало вирішуватися. Та відступати від своєї затії було запізно. І тоді вирішили ветерани звернутися в листопаді 2010 року за допомогою до голови Олександрійської райдержадміністрації Сергія Кузьменка, сподіваючись, що навряд чи він відмовить. Надія виявилася недаремною. Як і в багатьох до цього інших випадках при вирішенні в районі соціальних питань, голова й цього разу не відмовив, пішов новопразьцям назустріч. Хоч далося це в черговий раз нелегко. С.Кузьменко звернувся за підтримкою до бізнесових структур району, на всяк про всяк було віднайдено необхідну суму коштів, замовлено й закуплено необхідне обладнання, була віднайдена домовленість зі спеціалістами району електромереж на чолі з Вадимом Бовдуром, що вони теж підуть назустріч ветеранам і за рахунок коштів ВАТ «Кіровоградобленерго» здійснять для них всі необхідні будівельно-монтажні роботи. Три місяці в полі зору під своїм контролем тримав цю епопею заступник голови райдержадміністрації Сергій Коренюк. І ось через три місяці на 1 березня роботи були завершені. В програму «Будуймо Олександрійщину разом» вписана ще одна гідна й така необхідна для людей сторінка.

Кілька днів тому, щоб сказати мешканцям будинку, що свою обіцянку перед ними вони виконали, на зустріч до них завітали С.Кузьменко, С.Коренюк, В.Бовдур та селищний голова О.Горбенко. Вже стояв необхідний трансформатор, виконані всі необхідні технічні умови з надвірного підведення до будинку електромережі з тим, щоб люди тепер мали можливість без обмежень у відповідності зі своїм обладнанням користуватися електроенергією. Та говорити про те, що питання повністю зняте з черги дня, ще не доводиться. Ця зустріч і розмова під час неї була вельми корисною й повчальною для ветеранів. І є надія на те, що й вони після  її завершення теж приймуть якусь конкретну, необхідну, вже не таку й велику, але предметну участь в успішному завершенні всієї історії. Бо без цієї участі справа успішно не фінішує. І  буквально всі проблеми буденного життя без них хтось не вирішить. У тому числі й райдержадміністрація. Бо перекладати всі свої проблеми на чиюсь відповідальність теж не варто.
А справа залишається за малим. Тепер жителі будинку повинні оформити документально і узаконити систему опалення у своїх квартирах. Коли  й на це буде  необхідна документація, а коштуватиме це вже не 120 тисяч, а, можливо, в межах 5-6 тисяч для всього будинку, тоді можна буде переходити й на пільговий тариф при користуванні опаленням. Допомогти у вирішенні цих питань знову таки з готовністю погодилися  наші енергетики. Єдине, що до них треба звернутися й подати всі необхідні документи. Тоді господаря й переводять на тариф електроопалення.
Складно це чи ні? Вже зовсім не складно, адже той необхідний й надійний фундамент, якого так в будинку чекали, вже закладено. І для оформлення подальших документів, ніяких перепон вже немає. Тим більше, що цим зараз займається об’єднання співвласників цього багатоквартирного будинку, яке має свого голову й добре розуміє подальший хід вирішення проблеми. Ось така історія з повчальним для всіх її учасників змістом. І добре, що під час зустрічі ветерани, здається, з розумінням поставилися до того, що від них в подальшому залежить.
Переглядів: 551 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0