"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Лютий » 5 » Крок назустріч пацієнтові
09:37
Крок назустріч пацієнтові

У рамках проведення медичної реформи в державі, у тому числі і в районі, з 1 червня 2013 року створено комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги», який об’єднує у свою структуру 21 ФАП та 13 лікарських амбулаторій. Створення цього Центру дало змогу відокремити I та II рівні надання медичної допомоги, підвищення ролі первинної ланки в процесі профілактики і лікування хворих.

А близько місяця тому на території центральної районної лікарні утворено і вже працює 14-а Олександрійська районна лікарська амбулаторія, яка вважається центральною. Розміщена вона на другому поверсі колишнього інфекційного відділення. Прийом сільського населення проводять дільничні терапевти, лікар-гінеколог, а навесні чекають на дитячого лікаря. Також до послуг громадян маніпуляційний кабінет, реєстратура.

Днями голова райдержадміністрації Віталій Згама, голова районної ради Михайло Бойко та керівник апарату РДА Сергій Макаренко зустрілися з медичним персоналом районної лікарської амбулаторії, ознайомилися з їх умовами праці, графіком прийому пацієнтів та обговорили питання проведення медичної реформи. Зокрема, очільник району зазначив, що на фоні інших районів Олександрійщина більш ефективно та з кращими результатами провела оптимізацію первинної медико–санітарної ланки.

- Президент України наголошує на тому, що амбулаторії сімейної медицини на первинному рівні мають бути максимально наближені до пацієнта, - акцентує увагу Віталій Миколайович. - Наше завдання - забезпечити всі необхідні умови задля підвищення якості надання медичних послуг. Також під час реформ і модернізації медична галузь не повинна втратити жодного працівника і у нас з цим жодних проблем не виникає, навпаки ми з радістю приймаємо нових лікарів, створюємо їм комфортні умови праці та надаємо житло,- завершив він.

Із тим, що нині медицина рухається в правильному напрямку, беззаперечно погоджується головний лікар комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Гірник. Власне, створення чотирнадцятої амбулаторії на базі очолюваного ним закладу і є новим етапом у роботі. Адже амбулаторії мусять управлятися централізовано, утворюючи своєрідну мережу.

- Ми, медичні працівники, з розумінням сприйняли реформування системи охорони здоров’я. Звісно, головною дієвою особою реформ та основним її провідником має стати лікар. Найважливіше завдання – створити медику такі умови професійної діяльності, за яких головним змістом його життя буде благо та інтереси пацієнта.

Дійсно, курсуючи амбулаторіями району та завітавши до новоствореної центральної лікарської амбулаторії – переконуєшся, що комфортні умови для лікаря та пацієнта дійсно створюються. Окрім районної влади, підтримувати належний рівень надання медичної допомоги сільському населенню допомагає соціально відповідальний бізнес. Це передусім проведення капітальних ремонтів, забезпечення медичним обладнанням і санітарним транспортом.

Завідувач центральної амбулаторії Сергій Голопьоров розповідає, що у районній поліклініці, куди населення звикло звертатися за будь-яких питань, тепер приймають медики вузької спеціалізації, до яких після ретельного первинного огляду за необхідності направляють сімейні лікарі. До сімейного лікаря людина може звернутися за місцем свого проживання, якщо, звичайно, в населеному пункті є лікарська амбулаторія, а також безпосередньо в районний заклад. Лікарі швидко приймуть пацієнта, нададуть необхідну консультацію, адже розуміють, що людям потрібно встигнути на свій рейсовий автобус. Окрім сільського населення, в центральну амбулаторію для проходження медичних оглядів також звертаються городяни, які працюють в районі. До речі, під час спілкування було зазначено, що за весь період сильних морозів звернень із обмороженнями та іншими надзвичайними ситуаціями в лікарню не надходило.

Олександр Гірник зазначив, що лікарі, які працюють на селі, вже давно стали сімейними. Вони надають медичну допомогу і дорослим, і діткам, і вагітним. Сама специфіка роботи їх гартувала і готувала до статусу сімейних лікарів. Тож перевага сімейної медицини очевидна вже сьогодні, адже лікар знає кожного пацієнта, як кажуть, усі нюанси його організму, тож може якісно здійснювати як профілактичну роботу, так і лікування.

Переглядів: 438 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 2.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0