"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2010 » Вересень » 17 » МФ «Відродження» та МОН України привітали переможців конкурсів із підтримки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів
08:00
МФ «Відродження» та МОН України привітали переможців конкурсів із підтримки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів

     14 вересня 2010 року о 9.30 у приміщенні Київського міського Будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) відбулася урочиста зустріч 140 директорів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, а також 100 представників громадських організацій - переможців спільних конкурсів Міністерства освіти і науки України та Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду "Відродження.”


     У червні 2010 року Міжнародний фонд "Відродження” та Міністерство освіти і науки України провели 2 антикризові конкурси, які прагнули надати нагальну благодійну підтримку тим закладам освіти, які постраждали від наслідків фінансово-економічної кризи. На конкурси

"Підтримка груп подовженого дня та покращення санітарно-побутових умов закладів загальної середньої освіти у районних центрах, селищах міського типу та селах”

та

"Підтримка дошкільних навчальних закладів та заохочення громадських організацій й благодійних фондів до створення дошкільних навчальних закладів сімейного типу”

надійшло 396 проектних пропозицій від закладів освіти та неурядових громадських організацій. У конкурсі перемогли 148 проектних пропозицій з усіх регіонів України із загальним бюджетом більш як 7 мільйонів гривень. Проект Новопразького НВК, підготовлений заступником директора з виховної роботи Півняк Іриною Григорівною «З думкою про кожного» – в числі переможців проекту.

     За словами Євгена Бистрицького, виконавчого директора Міжнародного фонду "Відродження,” ці благодійні кошти будуть використані на антикризову допомогу сільським школам та дошкільним закладам для організації додаткових груп подовженого дня, відновлення роботи позашкільних гуртків, секцій та клубів: "У час фінансово-економічної кризи для фонду "Відродження” важливо у такий спосіб допомогти й батькам, й громадськості, й місцевій владі, щоб попередити бездоглядність дітей молодшого шкільного віку. Нам також було важливо через нашу підтримку спонукати місцеву владу та бізнес до реалізації спільних проектів, які б допомогли громадськім організаціям у сільській місцевості та райцентрах долати наслідки кризи в освітній сфері”. Євген Бистрицький також відзначив, що "реалізація таких гуманітарних проектів вже реально дозволила консолідувати зусилля місцевих громад, у тому числі шкільних батьківських комітетів і громадських організацій, та посилити їх роль в житті загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. У нас є багато прекрасних прикладів такої позитивної співпраці.”

     Олег Єресько, Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, зазначив, що конкурси продемонстрували найбільші потреби початкової та дошкільної освіти в Україні. Актуальними, особливо для сільської місцевості, залишають питання низького рівня матеріально-технічного забезпечення та неналежних побутових умов навчальних закладів.

     Майже 90 відсотків всіх поданих на конкурс проектних пропозицій передбачали організацію ремонтів шкільних туалетів, їдалень, кімнат відпочинку. З іншого боку, владі необхідно терміново вирішувати проблему нестачі дошкільних навчальних закладів. Саме тому Міністерство зацікавлене у подальшому розвитку альтернативних та інноваційних форм дошкільної освіти в Україні (через організацію дитячих садків сімейного типу, Центрів розвитку дитини, Центрів антикризового батьківства тощо). Підтримку саме таких центрів, створених на базі громадських організацій, і передбачав даний конкурс Антикризової гуманітарної програми.

     Директор проектів Антикризової гуманітарної програми Катерина Смаглій зазначила, що Міжнародний фонд "Відродження” продовжуватиме підтримку закладів освіти, які постраждали від наслідків фінансово-економічної кризи. Наприкінці вересня Фонд оголосить нові конкурси із загальним бюджетом 5 мільйонів гривень, які буде спрямовано на підтримку роботи додаткових груп при дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах для дітей 4-5 років, не охоплених дошкільним вихованням.

     Антикризова гуманітарна програма МВФ й надалі докладатиме зусиль до об’єднання зусиль виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, інших благодійних фондів та міжнародних програм технічної допомоги задля спільної підтримки нагальних соціальних проектів, що реалізуються громадськими організаціями.

Переглядів: 523 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0