"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Лютий » 13 » Олександрійщина вшановує пам'ять загиблих
16:32
Олександрійщина вшановує пам'ять загиблих

2014 рік Указом Президента України оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. Саме тому виконуючи доручення Глави держави та з нагоди відзначення 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, в Олександрійському районі останнім часом проводиться ряд заходів, приурочених цій даті.

Поділяючи всю біль з тими, хто втратив на цій війні своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Коренюк, заступник голови РДА Юрій Коваль, голова районної ради Михайло Бойко, керівник апарату РДА Сергій Макаренко та голова ради районної організації ветеранів України Олександр Голуб відвідали могили воїнів-афганців, які не повернулися з гарячих точок ісламської землі.

Зокрема, 11 лютого керівництво району, родичі, товариші, односельчани відвідали могилу сержанта прикордонних військ Андрія Олександровича Ковтуна, який загинув у 1985 році та похований на кладовищі Нової Праги. Вони поклали кошик з квітами на його могилу та пом’янули хлопця хвилиною мовчання.

Наступного дня делегація побувала на могилі підполковника Вибрика Василя Іларіоновича, життя якого обірвалося 18 квітня 1983 року. Також поклали квіти до могил воїнів-афганців - Віктора Миколайовича Голуба, Віктора Петровича Корлюка, Леоніда Івановича Коваленка, Миколи Володимировича Стрєльцова та Сергія Костянтиновича Матвієнка.

Вже сьогодні представники влади відвідали могилу старшого лейтенанта Юрія Володимировича Кононова, яка знаходиться у селі Протопопівка.

Біля могил присутні схиляли голови перед тими, хто не повернувся з афганського пекла, адже це тяжкі втрати для батьків, рідних, близьких, друзів і в цілому для суспільства. Ці хлопці підставляли свої мужні плечі та з честю виконали свій військовий обов’язок.

Варто відзначити, що цими днями всі освітні заклади району активно долучилися до вшанування своїх героїв – учні разом з вчителями упорядкували могили загиблих, відвідали їхніх родичів. У кожній школі пройшли урочисті лінійки, години спілкування, уроки пам’яті, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій.


Переглядів: 463 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0