"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 17 » Олександрійський та Голованівський райони – серед кращих в області. Проте керівництву територій є ще над чим працювати
13:40
Олександрійський та Голованівський райони – серед кращих в області. Проте керівництву територій є ще над чим працювати

Вчора в обласній державній адміністрації про стан реалізації обласної програми "Центральний регіон – 2015" звітували Олександрійський та Голованівський райони.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов відзначив, що за рівнем економічного розвитку, за обсягами капіталовкладень та залученням інвестицій, за темпами розвитку аграрного сектору та переробної промисловості ці території серед лідерів в області.

Звітуючи про здобутки в економічному та соціальному блоках, голова Олександрійської РДА Віталій Згама повідомив, що у районі за останні три роки було реалізовано 8 інвестиційних проектів на загальну суму 221,5 млн. грн. та створено більше 200 робочих місць. Всього ж на реалізацію інвестиційних проектів було залучено 406,8 млн. грн., зокрема, у 2013 році – майже 213,5 млн. грн.

На сьогодні продовжується реалізація наймасштабнішого проекту – будівництво сучасного молочнотоварного комплексу "Петриківське молоко" ТОВ "Украгроком", де кількість поголів’я складатиме 5 тис. голів ВРХ, а потужність – до 70 тонн молока на добу. На підприємстві вже створено 92 робочих місця.

Крім того, в Олександрійському районі введені в дію новий млин потужністю 50 тонн зерна на добу, сучасне овочесховище та круп’яний цех.

Внаслідок актуалізації районного сегменту програми "Центральний регіон – 2015" на сьогодні у районі реалізується 12 інвестиційних проектів на загальну суму 496,3 млн. грн.

Значну увагу також приділено соціальній сфері, зокрема, на соціальні об’єкти за останні три роки у районні було освоєно майже 33 млн. грн., з яких у 2013 році – 3 млн. грн. Завершено виконання 61 соціального заходу на суму 15,7 млн. грн. (у 2013 році – 10 заходів на суму 2,2 млн. грн.). На сьогодні проводяться роботи на 20 соціальних об’єктах.

Вагомі результати на сьогодні також демонструє й Голованівський район.

Як повідомив керівник району Олександр Яровий, з початку дії програми "Центральний регіон – 2015" було виконано 201 проект на загальну суму майже 645 млн. грн. З них – 36 інвестиційних на загальну суму майже 574 млн. грн. З них, у 2013 році реалізовано 14 інвестиційних проектів.

На сьогодні також знаходяться у стадії реалізації 2 інвестиційних проекти (птахокомбінат "Грузинка" та цех по переробці м’яса ТОВ "Укрмайнінг"), а також 16 соціальних заходів.

Всього на Голованівщині реалізовано 165 соціальних заходів на суму майже 71 млн. грн.

Керівники територій також торкнулися проблемних питань та поділилися планами на майбутнє.

Зокрема, голова Олександрійської РДА Віталій Згама повідомив, що на сьогодні першочергова проблема, що потребує невідкладного вирішення – це незадовільний стан автомобільних доріг. Проте, не менш актуальними залишаються й питання завершення підвідних робіт газопроводу "Мошорине – Нова Прага", у Новій Празі необхідно добудувати дошкільний навчальний заклад на 180 місць (вартість проекту становить 10,6 млн. грн.), створити на території району соціальний гуртожиток для дітей-сиріт.

Як повідомив очільник району, на сьогодні вже винайдено під гуртожиток відповідну будівлю, яка потребує капітального ремонту (вартість робіт становитиме близько 2 млн. грн.).

Не менше проблем й у Голованівському районі. Зокрема, необхідно провести капітальний ремонт дитячого та інфекційного відділень районної ЦРЛ, відремонтувати музичну школу у Побузькому та у Голованівську, відремонтувати гуртожиток ПТУ №38, провести реконструкцію водомережі у районному центрі. Це пріоритетні напрямки діяльності місцевої влади, які вирішуватимуться найближчим часом.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов відзначив, що незважаючи на певні проблемні питання, Олександрійський та Голованівський райони є прикладом для інших територій області, адже за останній час тут вдалося досягли позитивних зрушень в економіці та у соціальній сфері у рамках економічних реформ, які започатковано Президентом України та реалізації обласної програми "Центральний регіон – 2015".

Джерело: Кіровоградська ОДА

Переглядів: 254 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0