"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Лютий » 12 » Пам’ятаймо наших героїв
16:26
Пам’ятаймо наших героїв

Цьогоріч 15 лютого в Україні вшановують 25-ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Ця десятирічна війна залишила трагічний слід в історії України, через афганське жахіття довелося пройти і юнакам, що народилися і виросли на Олександрійщині. Жителі району пишаються своїми мужніми земляками, яким пощастило вижити і повернутися до рідних домівок. 12 лютого колишні воїни-афганці, тепер уже дорослі і солідні чоловіки зібралися у затишному залі Олександрійського районного будинку культури, щоб згадати свою героїчну юність, обпалену вогнем і порохом, згадати своїх побратимів, які полягли в боях. Цього дня розділити їхнє свято прибули - керівництво району, сільські та селищні голови та інші гості.

Коли було внесено державний прапор і відкрито урочистості до воїнів-афганців зі щирими словами та побажаннями звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Коренюк та голова районної ради Михайло Бойко. Вони побажали чоловікам та «афганським» жінкам-медикам міцного здоров’я, миру, злагоди в їх домівках і сім’ях та запевнили, що їхній подвиг завжди буде в пам’яті не лише наших сучасників, а й прийдешніх поколінь.

Сергій Коренюк зазначив, що районна влада й надалі опікуватиметься ветеранами усіх поколінь, докладатиме максимум зусиль, щоб учасники бойових дій в Республіці Афганістан та на території інших держав відчували постійну підтримку та увагу з боку влади, адже того вимагає й Президент України.

Всіх присутніх воїнів-афганців нагородили пам’ятними медалями «25 років виводу військ з Афганістану» та грамотами, виготовленими за ініціативи ради районної організації ветеранів України та за сприяння Олександрійської РДА. Багато хто з афганців зі сцени звертався до своїх товаришів з добрим словом, зачитували авторські вірші.

Без сумніву нелегкими були того дня спогади колишніх воїнів. Особливі відчуття та хвилювання були на душі у кожного учасника заходу, коли хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, коли впродовж майже двох годин споглядали «німі» кадри фільму про афганське пекло, коли слухали розповіді ведучих про ту війну, коли артисти районного будинку культури дарували воїнам пісні їхньої бойової юності, коли споглядали, як завжди гарні на захоплюючі, танці у виконанні колективу «Авантюрин».

Того дня присутніх вітали голова ради районної організації ветеранів України Олександр Голуб та керівник районної громадської організації «Спілка ветеранів війни в Афганістані» Валентин Кондрескул та щиро дякували воїнам за їхню мужністю, за те, що залишилися живими, що працюють та виховують молоде покоління.

Опісля концертної програми мужні чоловіки згадували про своє бойове минуле. Дехто з них зізнавався, що під впливом юнацької романтики йшов воювати в Афганістан добровільно. Але ніхто з них не бажає ні дітям, ні внукам повторити свій шлях. «Нехай краще виконують свій солдатський обов’язок під мирним небом»,- говорили ветерани.



Переглядів: 429 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/3
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0