"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2010 » Грудень » 20 » Презентація проекту обласної програми «Центральний регіон-2015»
11:44
Презентація проекту обласної програми «Центральний регіон-2015»
Сьогодні у Кіровограді відбулася презентація проекту обласної програми «Центральний регіон-2015» - результату колективної праці фахівців найрізноманітніших галузей та сфер діяльності – науковців, державних службовців, депутатів, лідерів громадських організацій.
 
На початку інтерактивної відео-презентації голова обласної адміністрації Сергій Ларін привітав із днем народження одного із натхненників і творців програми – пані Людмилу Давиденко, а потім зробив вступне слово, в якому підкреслив, що сьогодні учасники презентації побачать і зможуть прокоментувати практично завершений варіант програми соціально-економічного розвитку Кіровоградської області на п’ятирічку «Центральний регіон – 2015».
«Зазвичай такі документи готуються суто у чиновницьких кабінетах, але наша команда, задекларувавши курс на модернізацію економіки регіону, використовуючи досвід і знання кращих галузевих фахівців, звернулася до народу. Аби досягти головної мети – вивести область у п’ятірку кращих у державі, кардинально покращити якість життя населення, своє слово ми запропонували сказати кожному жителю Кіровоградщини!» - сказав Сергій Ларін. За його словами, мешканці жителі почули, зрозуміли і відгукнулися на пропозицію влади. Відбулися численні сходи громад, зустрічі із керівництвом області, діяла і діє "Гаряча лінію" губернатора. Пропозиції від маленького хутора – до обласного центру оприлюднювалися за допомогою засобів масової інформації, люди висловлювали власні думки, підказували і радили, де відбудувати ФАП, а де полагодити дорогу, прокласти газ чи запустити давно зупинене підприємство.
«Вже через кілька місяців програма набрала масштабності і конкретики. Наша програма є народною, бо поруч із системною роботою фахівців, більше 18 тисяч пропозицій до її розділів ми отримали від жителів області. Наша програма є фаховою, бо базується на президентській програмі "Україна для людей" та Програмі економічних реформ держави. Наша програма є соціальною, бо кожен крок, прописаний в ній, спрямований на покращення стандартів життя. Наша програма є прогресивною, бо спрямована на перетворення області із сировинної у регіон потужної переробки», - акцентував Сергій Ларін. Продовжуючи вступне слово, він сказав: «Я вірю в успішну реалізацію цього проекту найперше тому, що в області діє міцна вертикаль влади, сформувалася консолідована команда в адміністраціях і органах місцевого самоврядування. Керівникам територій нічого ділити, у них спільний обов'язок – увага і турбота про кожне село, місто, про розвиток кожної галузі, покращення якості життя і здоров'я людей!»
За словами Сергія Ларіна, Президент України Віктор Янукович висловив підтримку «Центральному регіону – 2015». Це – велика довіра і чималий аванс Кіровоградщині. Тож, усім слід взятися за роботу і мати цю програму як настільну книгу, що неухильна до виконання, у кожного керівника.
«Ми зобов’язані амбітні плани розвитку Кіровоградщини перетворити на реальність. І ми це зробимо!» - переконаний Сергій Ларін. На його думку, на шляху до значимих результатів даного проекту усім доведеться здолати багато випробувань. У досягненні високої мети допоможуть і засоби масової інформації, які були серйозними хронікерами на шляху створення програми і продовжуватимуть слідкувати за її виконанням.
Далі Сергій Миколайович передав слово для доповіді своєму заступнику, Віктору Серпокрилову. Віктор Миколайович окреслив основні задачі, на які спрямована програма, зокрема, подолання економічного спаду, створення нових робочих місць, збільшення реальної зарплати, відродження інфраструктури села та поліпшення ситуації у гуманітарній сфері. Він зазначив, що за умов послідовного виконання програми, у 2012 році промисловість Кіровоградської області за обсягами виробництва продукції вийде на докризовий рівень 2008 року, а в наступні три роки – обсяги виробництва зростатимуть на 7-8 % щорічно. Буде створено майже 10 тисяч нових робочих місць з високим рівнем оплати праці, що сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів. Це лише кілька цифр – повністю проект програми розміщено на веб-сайті облдержадміністрації, а її завдання вимагають від всіх мешканців області консолідації зусиль, роботи та значних коштів. На цьому наголосив і голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, звертаючись до присутніх у залі і до керівництва всіх районів, яке брало участь у презентації завдяки відео-селекторному зв’язку.
«Щоб знайти кошти на виконання програми, влада на місцях повинна визначити пріоритети та проводити більш агресивну інвестиційну політику», - переконаний губернатор. На його думку, у програмі є недоліки, але влада ці проблеми знає і буде працювати над їх вирішенням. «Вже зараз зроблено чимало, а на наступний рік заплановане вирішення сотень важливих питань. Наприклад, сьогодні відбулася прес-конференція з приводу будівництва гірничо-збагачувального комбінату з видобутку ільменіту у Новомиргородському районі, ідуть роботи на Новокостянтинівському родовищі уранових руд. Але до кінця шляху ще далеко, і кожний крок повинен підлягати моніторингу та контролю, а сама програма – перегляду і коригуванню», - підсумував губернатор.






Переглядів: 683 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/2
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0