"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 20 » Привітали ветерана війни зі славним ювілеєм
14:19
Привітали ветерана війни зі славним ювілеєм

20 січня своє 90-річчя відзначила людина великого серця, із загостреним почуттям справедливості та особистої відповідальності Іван Федорович Бородавка. Цей чоловік - корінний житель Головківки, чим дуже гордиться, адже поважає всіх своїх односельців, за що й люди відповідають йому взаємністю.

У День народження до Івана Федоровича на гостини завітали шановані гості: голова Олександрійської райдержадміністрації Віталій Згама, керівник апарату РДА Сергій Макаренко, голова ради районної організації ветеранів України Олександр Голуб та Головківський сільський голова Віктор Галушка.

У свої поважні роки Іван Федорович бадьорий та активний, на його обійсті бігає домашня живність, а влітку на городі та в садку рясніє добрий врожай. «Рух і праця - запорука здоров'я», - упевнений ветеран.

На життєвому шляху чоловіку довелося чимало пережити. З раннього дитинства почав трудову діяльність. А у 1943 році був призваний на фронт Великої Вітчизняної війни. Він відважно боровся за визволення своєї Батьківщини, тож в його пам’яті й до цього часу збереглися епізоди того страшного лиха під назвою «війна». Навіть у день поважного ювілею, ветеран не зміг оминути увагою своїх бойових товаришів, які не повернулися з поля бою. Він пригадав перші бої за звільнення Кіровоградщини, розповів про однополчанина Федора, якого врятував під час поранення гарматою.

Вітаючи ювіляра, Віталій Миколайович зазначив: «Ви приклад мужності, стійкості та патріотизму для багатьох поколінь. Ми дякуємо вам за тяжку працю, за мирне небо, за підтримку та мудрі поради. Бажаємо здоров'я, благополуччя та щоб найрідніші люди завжди були з вами поряд». Очільник району пообіцяв приїхати і на 100-річний ювілей Івана Федоровича. А ще запевнив його, що влада, керівництво області та району робитимуть усе для того, щоб забезпечити належний рівень життя ветеранів війни і праці, найстаріших мешканців району, які доклали усіх зусиль для визволення нашої країни та подальшої відбудови народного господарства нашого краю.

Іван Федорович з числа тих людей, які не сидять без діла. Повернувшись із фронту, він з ентузіазмом брався за будь-яку справу, був відповідальним та сумлінним працівником вугільної промисловості та сільськогосподарського виробництва. Неодноразово нагороджувався орденами та медалями.

Нині ветеран живе сам. Має скромний будиночок, мальовниче подвір’я. Найбільша радість для колишнього фронтовика - його родина. Діти регулярно навідуються до батька.

У день ювілею Іван Бородавка радо спілкувався з гостями, приймав привітання та дякував районній владі за увагу до нього. Не обійшлося і без подарунків. Але і сам ювіляр не зміг випустити гостей з оселі без гостинців. Він почастував їх яблуками зимових сортів з власного саду.

Незважаючи на поважний вік та хвороби, наш іменинник оптимізму не втрачає, говорить: «На війні, йдучи в бій, щоразу мав упевненість, що вцілію, залишусь живим. Це допомагало. От і зараз упевнений, що доживу до 100 років». Тож і ми віримо, що обов’язково так і буде. Адже це хороша, скромна, шанована в селі людина, якій хочеться побажати доброго здоров’я, витримки та наснаги.

Переглядів: 247 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/2
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0