"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 17 » Про будівництво дитячого садочка і ремонт доріг говорив Андрій Ніколаєнко із Віталієм Згамою
13:29
Про будівництво дитячого садочка і ремонт доріг говорив Андрій Ніколаєнко із Віталієм Згамою

Практику особистих співбесід із головами райдержадміністрацій голова ОДА Андрій Ніколаєнко продовжує і у новому 2014 році. Першим із керівником області співбесідував голова Олександрійської райдержадміністрації Віталій Згама.

Традиційно формат таких співбесід зводиться до обговорення проблемних питань рівня району, що потребують уваги і участі у їх вирішенні з боку області.

Для Олександрійського району його керівник у розмові із головою ОДА виділив проблему нестачі дитячих садочків у найбільшому селищі району Новій Празі. Тут на 8 тисяч населення, з яких 360 якраз діти, діє лише 2 дитячі садочки, побудовані вони іще в радянські часи і розраховані максимум на 120 чоловік. Вже сьогодні у черзі до цих дитсадків перебуває 90 осіб. Рішення, яке для себе визначило керівництво району – будівництво нового садочка. І це не просто голослівне рішення, вже зроблено перші реальні кроки щодо його реалізації – затверджено проектно-кошторисну документацію, оголошували навіть тендер на проведення будівельних робіт, але він не відбувся, позаяк до участі в тендері заявку подав лише один учасник.

Зрозуміло, що такий проект без схвалення з боку голови ОДА не залишиться, адже ключовий пріоритет в роботі Андрія Ніколаєнка належить дітям і захисту їхніх інтересів, а розвиток дошкільної освіти на місцях це якраз і буде одним із прикладів реалізації регіональної політики.

Спілкуючись із журналістами Віталій Згама запевнив, що із 10 млн., а саме стільки коштуватиме будівництво дитсадка у Новій Празі, половину коштів район в змозі знайти самостійно, але стосовно іншої половини – його керівник розраховує на державне фінансування.

Обговорювали два керівники – області й Олександрійського району - іще одну проблему, більш глобального плану – а саме йшлося про ремонти доріг. Поганий стан доріг - це біда не лише Олександрійського району, і навіть не лише області; Віталій Згама це добре розуміє, але він наголошує, що в Олександрійському районі суттєвого ремонту потребують більше 700 км дорожнього покриття. Ситуацію ускладнює іще і той факт, що через поганий стан доріг в районі деякі перевізники відмовляються навіть обслуговувати автобусні маршрути.

Зрозуміло, що питання повністю закрити за рік чи два не вдасться, але першочергові ремонти проводитимуться на дорогах важливих транспортних напрямків.

Джерело: Кіровоградська ОДА

Переглядів: 235 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0