"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 16 » «Шевченко – явище незбагненне»
08:37
«Шевченко – явище незбагненне»

15 січня 2014 року в центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбулося засідання дитячо-юнацької літературної студії «Паросток» на тему «Шевченко – явище незбагненне», присвячене 200-річчю від дня народження генія України - Тараса Григоровича Шевченка.

Почесними гостями студійців були заступник голови райдержадміністрації Ольга Анісімова-Шило і начальник відділу освіти РДА Ольга Коріненко.

Засідання студії відкрила Ольга Іванівна Анісімова-Шило.

- Знову і знову переконуюся в тому, що наші діти знають Шевченка, люблять Шевченка – говорить Ольга Іванівна – Дійсно, Шевченко – явище незбагненне, адже, з року в рік, його твори читають і вивчають різні покоління. Творчість Великого Кобзаря настільки актуальна сьогодні, життєво пов’язана з нашим сьогоденням, що не захоплюватись ним не можливо. Радує, що молодіжні та дитячі громадські організації, як закликає Президент України, активно долучаються до участі у літературно-мистецьких вечорах, літературних читаннях з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

В’ячеслав Гаврилович Колєсніков, незмінний керівник дитячо-юнацької літературної студії «Паросток», зазначив: «Поезія Великого Кобзаря й досі викликає в людей почуття гордості й захоплення своєю красою, силою слова та народною мудрістю. Творчість Тараса Шевченка нікого не може лишити байдужим, а особливо нашу молодь. Тому слова відомого письменника та критика Євгена Сверстюка про те, що «кожне покоління шукатиме живих джерел слідами Шевченковими» є дійсно правдивими».

Віта Вікторівна Симоненко, методист з гуманітарних дисциплін районного відділу освіти, наголосила на тому, що творчість Шевченка має не тільки літературно-мистецьке, а й величезне суспільне значення, і є завжди актуальною.

Наталія Анатоліївна Бугайова, вчитель української мови та літератури Новопразької ЗОШ №2, презентувала проект «Останнім шляхом Кобзаря», в якому розповіла присутнім про дослідницьку роботу учнів її школи.

Невід’ємною частиною зібрання стало обговорення студійцями творів Кобзаря. Справжню насолоду одержали всі присутні від декламування віршів Шевченка та власних поезій членів дитячо-юнацької літературної студії.

На завершення зустрічі Ольга Анатоліївна Коріненко висловила впевненість в тому, що через декілька років кожен з студійців матиме власну збірку творів та побажала юним початківцям натхнення та творчих злетів.

Переглядів: 259 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 1.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0