"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2011 » Лютий » 8 » Увічнення трудових подвигів
07:00
Увічнення трудових подвигів

Продовжуючи роботу по увічненню кращих бойових та трудових традицій нашого народу за рішенням ветеранів, яке було підтримане головою  районної державної адміністрації  Кузьменком  Сергієм Анатолійовичем  в Олександрійському районі  урочисто відкрито меморіальну дошку Пронькіну Михайлу Григоровичу.

            В урочистостях взяли участь  голова районної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова районної ради Михайло Бойко, заступник голови районної державної адміністрації Тамара Сакара, голова ради районної організації ветеранів України Олександр Голуб, голова асоціації  спеціалістів ветеринарної медицини Кіровоградської області  Василь  Коломацький, а також численна ветеранська громада та працівники управління  ветеринарної медицини в Олександрійському районі.

            Михайло Григорович  народився 26.01.1920 року в селі Ставидла Олександрівського району Кіровоградської області. У 1937 році  розпочав навчання в Білоцерківському сільськогосподарському інституті на ветеринарному факультеті. Але навчання перервала війна. З першого і до останнього дня Михайло Григорович воював на фронтах Великої Вітчизняної війни у складі 1-го та 2-го  Українського фронтів звільняв рідну землю від фашистів.

            За мужність і героїзм проявлений у боях  був нагороджений орденами «Червоного  прапора», «Слави –ІІІ ст.», медалями «За відвагу» та  «Перемогу  над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».


            Після закінчення війни Михайло Григорович повернувся до навчання. У 1947 році закінчив вищезгаданий інститут та за направленням приїздить в Олександрійський район де у 1948 році очолює ветеринарну службу району.

            За час роботи був учасником виставок «Досягнень народного господарства» у Москві в 1957 році,  нагороджений медаллю «Всесоюзної виставки народного господарства».

            Одним із головних досягнень ветерана була побудова теперішньої матеріальної бази районної служби ветеринарної медицини та виховання її працівників.

            Хто пройшов «школу Пронькіна» ставав справжнім ветеринарним лікарем. Він завжди піклувався про своїх колег, умів знайти для кожного слово.

            Тож і не дивно, що ветерани Олександрійщини вирішили вшанувати пам’ять  свого товариша та з нагоди його 90-річчя відкрити меморіальну дошку Пронькіну М.Г. саме на будівлі  управління ветеринарної медицини, яке у свій час він і  побудував.

Переглядів: 581 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0