"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 29 » Відбулося засідання колегії
16:46
Відбулося засідання колегії

Чергове засідання колегії, що відбулося сьогодні, 29 січня, керівник району Віталій Згама розпочав з обговорення стану справ у населених пунктах району, на який має неабиякий вплив різке похолодання, суттєве зниження температури повітря та рясні снігопади. Як доповіли очільнику району члени колегії, наразі ситуація в районі стабільна, надзвичайних ситуацій та випадків обмороження людей не зафіксовано, дороги постійно розчищаються від снігових заметів, у чому дієву допомогу шляховикам надають своєю технікою сільгоспвиробники. Віталій Миколайович закликав членів колегії і надалі забезпечувати посилений контроль за життєдіяльністю району та оперативно доповідати про будь–які непередбачувані ситуації задля миттєвого на них реагування.

Обговорення ситуації в районі продовжилося розглядом питань порядку денного. Першою члени колегії заслухали інформацію про виконання районної програми забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року, про що доповідав завідувач сектору з питань опіки та піклування над дітьми–сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування служби у справах дітей РДА Ярослав Коряковцев.

Він повідомив, що після ретельного вивчення питання його служба визначила реальну потребу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа в отриманні соціального житла. Проведений моніторинг виявив таку ситуацію: з 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які станом на 20 січня 2014 року перебувають на первинному обліку служби у справах дітей РДА, 5 - мають житло на праві ласності, 45 - на праві користування, 150 дітей не мають житла.

Ярослав Коряковцев також зазначив, що на території району знаходиться два інтернатних заклади - Новопразька школа-інтернат та дитячий будинок "Перлинка", з яких щороку випускається до 20 дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування. Станом на 20 січня 2014 року на квартирному обліку перебуває 47 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Згідно з проведеним у серпні 2013 року опитуванням дітей та осіб даної категорії районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді встановлено, що на даний час вже 15 осіб готові були б проживати у соціальному гуртожитку, створення якого залежить від державної влади та органів місцевого самоврядування.

Позитивний досвід щодо забезпечення молодих людей такої категорії власним житлом має Приютівська селищна рада, наголосив доповідач. Так, у 2013 році за рахунок коштів опікунів, піклувальників та коштів Приютівської селищної ради 3 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечені квартирами: 2 дітей окремими квартирами у смт. Приютівка та 1 дитина квартирою у м. Олександрії.

За словами Ярослава Коряковцева, службою у справах дітей РДА контролюється здійснення опікунами, піклувальниками, прийомними батьками заходів щодо відновлення, ремонту житла, яке належить дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та збереження майна, належного дітям на праві власності або користування.

Разом з тим при проведенні вищевказаної роботи виникають суб’єктивні та об’єктивні проблеми, у зв’язку з якими виконання основних положень програми можливе лише частково.

Коментуючи зазначене питання, голова РДА Віталій Згама повідомив, що на даний час фонд соціального житла для забезпечення реалізації житлових прав дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Олександрійському районі відсутній, але районна влада, розуміючи нагальні потреби такої категорії населення у власних житлових метрах, вже впритул підійшла до вирішення цього питання. Спільно з облдержадміністрацією розглядаються різні варіанти, щоб на засадах співфінансування облаштувати соціальне житло, використовуючи вже наявні будинки, що знаходяться на територіях сільських рад. Найбільш прийнятний варіант – організовувати соціальне житло там, де людина хоче працевлаштуватися і має певні домовленості з роботодавцем. Одним з таких найбільш привабливих населених пунктів з розвиненою інфраструктурою є селище Нова Прага, на околиці якого збудований потужний молочно–товарний комплекс «Петриківське молоко», вважає очільник району. Підприємство молоде, тільки набирає обертів, тож у перспективі потребуватиме чимало нових працівників - кваліфікованих і робітничих професій. Головне, було б бажання жити і працювати у цьому населеному пункті, переконаний очільник району.

Депутат обласної ради Валентина Гарагуля пообіцяла, що також підключиться до вирішення цього питання на обласному рівні, сподіваючись, що спільними зусиллями усіх зацікавлених сторін вдасться зрушити проблему з мертвої точки.

Розглянувши всі аспекти зазначеного питання, члени колегії прийняли рішення, яким визначили низку доручень службі у справах дітей РДА, відділу містобудування, архітектури, житлово–комунального господарства та будівництва РДА, відділу освіти РДА, районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сільським і селищним головам.

Того дня розглянуті ще два проекти рішень «Про підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли до Олександрійської районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування району у 2013 році» та «Про стан виконавської дисципліни, організацію виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями та дорученнями голів обласної та районної державних адміністрацій у 2013 році». Доповідала з цих питань завідувач сектору контролю апарату РДА Тетяна Пономарьова. Проаналізувавши викладене, члени колегії прийняли відповідні рішення.

Переглядів: 324 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0