"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 29 » Відбулося засідання оргкомітету
08:08
Відбулося засідання оргкомітету

Засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 25–річчя виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан відбулося 28 січня під головуванням керівника району Віталія Згами. Розпочинаючи засідання, Віталій Миколайович поінформував, що підготовку до відзначення ювілейної дати Україна почала ще торік. У червні 2013 року Президент України підписав Указ «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав». Розпорядження про відзначення ювілейної дати на рівні району підписав і голова Олександрійської РДА Віталій Згама. Цим документом затверджено склад оргкомітету та перелік районних заходів.

Зокрема, запропонований план передбачає урочистості та панахиди з вшанування подвигу учасників бойових дій та пам’яті про загиблих на чужині воїнів–інтернаціоналістів. З нагоди 25-річчя виведення військ з Афганістану у навчальних закладах Олександрійщини плануються уроки мужності, спортивні змагання, у музеях - виставки творів мистецтв, фотографій, документів та архівних матеріалів. У бібліотеках вже розгорнуті тематичні стенди, де представлена меморіальна та історична література. Місцеві аматори художньої самодіяльності вже готуються до проведення творчих зустрічей, концертних програм, фестивалів афганської та героїко–патріотичної пісні.

Під час засідання Віталій Згама відзначив, що зазвичай активним учасником і координатором щорічних тематичних районних заходів, присвячених Дню виведення військ з Афганістану, проведення військово–патріотичної роботи, була і власне залишається рада районної організації ветеранів на чолі з її головою Олександром Голубом. Нині до підготовки заходів долучається районна громадська організація воїнів–інтернаціоналістів «Солдати в Афгані», яку очолив учасник бойових дій в Афганістані Валентин Кондрескул.

Під час засідання члени оргкомітету обговорили проект плану заходів, визначили персональну відповідальність за їхню підготовку, обмінялися думками щодо важливості для патріотичного виховання підростаючого покоління вшанування подвигу воїнів-інтернаціоналістів.

Згідно з розпорядженням, оргкомітет очолює керівник району Віталій Згама, заступником голови оргкомітету призначений керівник апарату РДА Сергій Макаренко, секретарем – завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА Тетяна Павук.

Присутні також обговорили суспільно-політичну ситуацію в країні. Зібрання зійшлося на спільній думці, що українське суспільство потребує зараз мирного, безконфліктного вирішення будь-яких питань з метою збереження держави.  

Переглядів: 313 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0