"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 17 » Віталій Згама: «Спільними зусиллями можна реалізувати будь-які плани»
15:57
Віталій Згама: «Спільними зусиллями можна реалізувати будь-які плани»

Відтепер у селі Улянівка кваліфіковану медичну допомогу надаватимуть у капітально відремонтованій амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Цей медичний заклад обслуговує людей з шести населених пунктів, в яких проживає близько 1500 чоловік, тож роботи медичному персоналу вистачає.

Сьогодні голова райдержадміністрації Віталій Згама разом із своїм заступником Ольгою Анісімовою-Шило здійснили робочу поїздку до лікарської амбулаторії та пересвідчилися, що ремонтні роботи в закладі виконані якісно.

Цього дня в холі було людно, а в повітрі ще відчувався аромат фарби. Очільник району поцікавився життям та здоров’ям улянівців, запитав, як часто доводиться відвідувати медичний заклад та чи задоволені роботою медичних працівників. Звертаючись до людей, Віталій Миколайович зазначив:

- Я дуже позитивно оцінюю будь-яку реконструкцію, зміни на краще. І приємно, що сьогодні ми бачимо результат запланованого 2-3 роки тому. Модернізація лікувальних закладів не втрачає своєї пріоритетності для районної влади і у новому році хворі отримуватимуть допомогу у відремонтованому, комфортному приміщенні. Ми бачимо, що спільними зусиллями можна реалізувати будь-які плани, - наголосив він.

Та не лише пацієнти, а й колектив амбулаторії забезпечений комфортними умовами. Пройшовшись охайними кабінетами маніпуляційної, жіночого оглядового, терапевтичного, дійсно відчуваєш затишок та тепло і цьому сприяють самі ж медичні працівники: завідувач Улянівської АЗПСМ Олександр Коляда, який під час візиту голови РДА був на курсах підвищення кваліфікації, двоє медичних помічників лікаря Андрій та Наталія Кримчаки, терапевтична сестра Юлія Андріяшен та молодша сестра Юлія Касьяненко. Неспокійну, але таку людяну професію обрали вони і залишаються їй вірними протягом усього життя. Наталія Володимирівна, яка під час візиту голови приймала у кабінеті школярів, розповіла, що за 14 років її роботи в амбулаторії нарешті проведено ремонт у всіх кабінетах та холі, обладнано внутрішній санвузол, встановлено нові двері та вікна, тож на черзі бажано було б подбати про придбання нового обладнання. Та й самі селяни висловили бажання лікуватися у новому фізіотерапевтичного кабінету. Варто віддати належне людям у білих халатах, які, не шкодуючи власних сил, фарбували, білили, шпаклювали. Словом, робили все, що було потрібно.

Цього дня до амбулаторії також завітали головний лікар ЦРЛ Валентина Гарагуля та завідувач центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Гірник. Валентина Корніївна нагадала, що основна складова реформування галузі – покращення якості надання медичних послуг на первинній ланці. «Одні з головних вимог – забезпечення гарячою та холодною проточною водою і створення усіх необхідних умов для того, щоб на території кожної громади надання медичних послуг відбувалося на якісному рівні. А завдяки допомозі районного, місцевого бюджетів та соціально-відповідального бізнесу в Улянівці та інших населених пунктах все заплановане поступово втілюється в життя, але нам ще є над чим працювати», - наголосила вона.

В амбулаторії до послуг селян працює стоматологічний кабінет та аптечний пункт, також є палата для стаціонарного прийому хворих. Усе згідно з нормативами. За день до амбулаторії в середньому звертається близько п’ятнадцяти пацієнтів. Словом, побаченим гості залишилися задоволені.

Загалом, незважаючи на те, що комплекс робіт у медичній галузі за три останні роки, якщо порівнювати із попередніми, виконано колосальний, робота районної влади у цьому напрямку не припиниться. У поточному році також планується продовження медичного реформування, куди безперечно входять капітальні ремонти та придбання нового обладнання. Адже Президент України закликав керівників всіх рівнів активно сприяти розвитку медичної галузі на місцях, що найбільш наближена до людей. Тому перед керівником району стоїть важливе завдання – покращення медичних послуг для населення. Про що він наголосив під час візиту в Улянівку.

Переглядів: 243 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0