"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Січень » 28 » Віталій Згама закликав колег до єдності
15:41
Віталій Згама закликав колег до єдності

Щотижнева понеділкова апаратна нарада, яку 27 січня провів голова Олександрійської РДА Віталій Згама, розпочалася з обговорення нестабільної політичної ситуації в Україні. Віталій Миколайович розповів про події, що відбулися у неділю біля Кіровоградської обласної державної адміністрації. Він закликав колег до єдності, не втрачати почуття патріотизму і зберігати надію, що все врегулюється найближчим часом.

Він також повідомив, що чимало жителів району передають йому через керівників сільських територій про своє прагнення висловити на публічному мітингу свою громадянську позицію на підтримку цілісності України, збереження миру і взаєморозуміння та недопущення ескалації насилля з боку екстремістських угрупувань, які зухвало поширюють свою діяльність в регіонах України. «Це говорить про те, що жителі Олександрійщини занепокоєні ситуацією в країні і не розділяють радикальні настрої окремої частини населення щодо зміни влади революційним шляхом», - резюмував Віталій Згама.

Далі він проаналізував заходи, що відбувалися протягом минулого тижня в районі, і нагадав про зустрічі з активом територій, які планується розпочати з лютого місяця з метою обговорення подальшої реалізації програми соціально–економічного розвитку регіону «Центральний регіон – 2015. Будуймо Олександрійщину разом». Коментуючи активність сільських і селищних територій щодо виконання намічених на 2013 рік соціально–економічних проектів, Віталій Згама підкреслив, що торік їх виконання склало 70%, у той час як в області цей показник становить 40%. Усе завдяки тому, що в нашому районі реалізуються інвестиційні проекти і працює соціально – відповідальний бізнес, завдяки якому більшості проектів, запланованих громадами територій, успішно втілюються у життя. Віталій Миколайович підкреслив, що Олександрійщина є інвестиційно привабливою територією, оскільки має значний природно – ресурсний, економічний, трудовий, рекреаційний потенціал. Належні умови для сприятливого інвестиційного клімату створює і районна влада, адже Президент України наголошує, що залучення іноземних інвестиційних ресурсів може стати важливим фінансовим підґрунтям модернізації економіки.

Більше про інвестиційну діяльність на території району поінформувала начальник управління економічного розвитку і торгівлі І. Кравчук. Серед успішних інвестиційних проектів, які реалізовані групою компаній «УкрАгроКом» на теренах району, Ірина Олександрівна назвала автотранспортне підприємств «КД-ТРАНС», молочно–товарний комплекс «Петриківське молоко», модернізацію, технічне переоснащення діючого виробництва Олександрійського цукрового заводу. У подальших планах заводу - модернізація процесу виробництва технологічної пари (заміна газового котла на котел, що працюватиме на відновлювальних, альтернативних видах палива).

Ще одне нове підприємство – млиновий комплекс ПП «Вектор» - розпочне роботу у першому півріччі поточного року у селищі Приютівка.

Ірина Олександрівна також підкреслила, що, крім зазначеного, основна сума інвестицій витрачалася підприємствами на придбання машин, обладнання та сільськогосподарської техніки. Серед таких є - ТОВ «Агродар ЛТД», ТОВ «УкрАгроКом», ТОВ «Комінтерн-Агро», ФГ «Олександрівське», ФГ «Степ», ТОВ «Доброулянівка», ТОВ ХПП «Добронадіївське». Згідно зі статистичними даними за січень – вересень 2013 року підприємствами та організаціями району освоєно 125, 8 млн. грн. капітальних інвестицій, що становило 6,5% загальнообласного обсягу. Обсяг інвестицій на одну особу склав 3,4 тис. грн.

Підсумовуючи, Ірина Кравчук сказала, що серед стратегічних напрямків активізації інвестиційної діяльності на території району у 2014 році і надалі залишаються залучення інвестицій в економіку району, розвиток малого та середнього бізнесу, зеленого туризму, створення нових робочих місць, розширення внутрішнього та зовнішнього ринків.

Закінчилася нарада низкою доручень, які голова РДА Віталій Згама дав своїм заступникам та окремим керівникам структурних підрозділів у зв’язку з погіршенням погодних умов та можливими сильними снігопадами. Зокрема, доручено усім членам оперативного штабу, що створений і діє на випадок надзвичайних ситуацій, відслідковувати ситуацію у районі і здійснювати заходи відповідно до своїх функціональних обов’язків. «Нині дороги підтримуються у належному стані, у садочках, школах, ФАПах, лікарських амбулаторіях температурний режим у нормі, соціально неблагополучні сім’ї перебувають під пильним контролем соціальних служб», - доповіли очільнику району присутні на нараді керівники підрозділів окремих міністерств і відомств.

У свою чергу, головний лікар ЦРЛ Валентина Гарагуля поінформувала, що за результатами роботи минулого року сфера охорони здоров’я району посіла друге місце. Перше і третє місця відповідно зайняли – Онуфріївський та Світловодський райони. 

Переглядів: 328 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0