"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2010 » Жовтень » 7 » Все пізнається на практиці
08:09
Все пізнається на практиці

     ТОВ «УкрАгроКом» - потужне сільськогосподарське підприємство, яке веде послідовну політику впровадження високих технологій у всіх сферах виробництва. Тож нічого дивного в тому, що частими гостями в ньому перебувають титуловані науковці, маститі керманичі виробництва і переробки сільгосппродукції, провідні спеціалісти промисловості не лише  Кіровоградщині, а й України та колишнього пострадянського простору.

     Минулого тижня на чергове таке зібрання в товариство, що об’єднує в обробітку 54,5 тисячі га орної землі, прибули начальники управлінь агропромрозвитку районів області, керівники всіх тих агропідприємств Кіровоградщини, які своєю діяльністю доводять, що українське село може бути сучасним і перспективним. Зрозуміло,що були тут аграрії Олександрійщини, які не упускають моменту скористатися з таких подібних зібрань для свого власного досвіду, бо ж кожен знає, що девіз украгрокомівців «Не зупинятися на досягнутому» є для них щоденним дороговказом. Ця зустріч, яка дістала назву «День поля», мала для всіх її учасників суто практичний, зі значними амбіціями, характер.

     Справа в тому, що ТОВ «УкрАгроКом», в чому йому ніколи не відмовиш, як і завжди, міцно тримаючи руку на пульсі часу, вже кілька років має надійні зв’язки з представництвом компанії «Ростсільмаш» в Україні, наслідком чого є поповнення товариства поряд з імпортною, надійною, яка майже ні в чому не уступає зарубіжній, технікою російських промисловців. А по деяких параметрах і випереджає зарубіжні зразки.

     Саме з цього приводу і відбулася ця зустріч, яка переслідувала для гостей набуття досвіду подібного співробітництва і набуття відчуття переконання в перевагах такого досвіду під час демонстраційного показу роботи російської техніки в польових умовах.

     В пленарній частині директор торгового представництва компанії «Ростсільмаш» Олексій Бондар ознайомив учасників «Дня поля» з нинішнім станом компанії. У 2007 – 2008 роках вона повністю змінила свій модельний ряд, встигла купити в Канаді і США 4 заводи по виробництву техніки. Сьогодні це міжнародна корпорація, яка є п’ятим виробником сільгосптехніки у світі. Місія компанії – сприяти покращенню добробуту аграріїв з тим, щоб і за рахунок впровадження кращих технологій вдосконалювати збирання врожаїв культур. За останні вісім років об’єми виробництва компанії зросли в 7 разів, з’явилося 5 нових моделей техніки. Зараз в «Ростсільмаші» запроваджено найсучасніше виробництво. У липні цього року запроваджено роботизовано зварювання машин, а з квітня 2011 року буде запущений новий фарбувальний цех, який буде фарбувати комбайни не гірше всіх світових виробників. Говорячи про авторитетність «Ростсільмаша», О.Бондар наголосив, що компанія складається з великої кількості заводів колишнього СРСР та заводів, куплених у Канаді та США. Ось чому біля половини всіх комплектуючих частин для техніки в компанії є імпортними, зокрема, двигуни, гідравліка, редуктори, гідростатика, що раніше було для «Ростсільмаша» проблемою.

     Другий етап проведення цієї значимої з професійного рівня зустрічі проходив на кукурудзяних та соняшникових полях ТОВ «УкрАгроКом». Це було вражаюче видовище, коли кожен з учасників «Дня поля» міг пересвідчитися в можливостях, досконалості і перевагах російської техніки. Перевагою, як наголосив генеральний директор ТОВ «УкрАгроКом» Анатолій Кузьменко в тому, що нинішні російські комбайни і трактори «Ростсільмашу» вже практично вирівняли умови праці механізаторів із зарубіжною технікою. Але ж запчастини до російських зразків техніки значно дешевші, як і сама техніка, за зарубіжні, які  треба при нагоді шукати. Російські ж запчастини – це Кіровоград, Харків, тощо, при значно менших затратах і не гіршої якості. Практика показує, що наші механізатори на російських комбайнах намолочують таку ж кількість зерна, що і на імпортних, хоч ті і вважаються більш надійними. Та якщо звести все до купи, як вважає Анатолій Кузьменко, то затрати на російську техніку будуть значно дешевшими. Ось чому в останні роки на полях ТОВ «УкрАгроКом» все більше з’являється передової, найсучаснішої російської сільськогосподарської техніки, яка вражає своєю надійністю, дешевизною, доступністю запчастин, продуктивністю, умовами праці, простою в обслуговуванні і чималою кількістю переваг у виробничому процесі перед зарубіжною технікою, що доволі відверто вразило всіх учасників «Дня поля», коли вони  пересвідчувалися, як вельми досвідчені знавці, в можливостях кожного екземпляра трактора чи комбайна під час його  реальної, на очах роботи в польових осінніх умовах. Видовище справді вражаюче. Однак, передусім, - вигідне. Бо з такою технікою, котра в 2-3 рази дешевша за зарубіжну, теж можна творити чудеса, в чому пересвідчилися всі учасники цього зібрання. А ще можна було пересвідчитися в тому, що кожному треба думати своєю головою, розраховувати, планувати на майбутнє, жити майбутнім, мати в нього приціл і тоді вся найпередовіша, найсучасніша техніка, навіть на, що не уступає світовій, буде у тебе в господарстві. Як у ТОВ «УкрАгроКом», куди щоразу з’їжджаються всі ті, хто прагне чогось навчитися, хто відкидає від себе свої амбіції, хто ставить за мету досягти найкращих результатів і хто насправді цих результатів досягає. Варто лише десь далеко відкинути свою гординю, в тому числі і керівникам сільгосппідприємств Олександрійщини, і робити все за принципом Анатолія Кузьменка: «Не зупинятися на досягнутому».  Вельми задоволеними побаченим і почерпнутим від’їжджали по своїх домівках учасники «Дня поля» зі всіх куточків Кіровоградщини.

В.Юрченко.






Переглядів: 647 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/2
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0