"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2011 » Січень » 24 » Всі можливості – воєдино
08:35
Всі можливості – воєдино

У багатьох випадках успішний для жителів району минулий 2010 рік у вирішенні питань, як економічного, так насамперед, і соціального плану поставив перед районною владою й органами місцевого самоврядування завдання продовження розпочатих справ у соціальній сфері у 2011 році. Виходячи з цього, з’явилася необхідність у проведенні цільових, обумовлених, проголошеною у районі програмою «Будуймо Олександрійщину разом», що є складовою частиною обласної програми «Центральний регіон-2015», добре продуманих і виважених зустрічей керівників району з представниками влади на місцях й місцевого бізнесу для обговорення шляхів вирішення всіх подальших проблем і визначення завдань на 2011 рік. Перша така зустріч голови райдержадміністрації Сергія Кузьменка, всіх його заступників, керівників районних установ і організацій та голови районної ради Михайла Бойка на цьому тижні відбулася у селищі Нова Прага з сільськими головами, секретарями сільрад, землевпорядниками, керівниками сільгосппідприємств, фермерами Шарівки, Світлопілля, Бандурівки, Комінтерну, Головківки і Нової Праги. З усіх сторін ця зустріч для всіх її учасників, та насамперед, для жителів вищевказаних населених пунктів, буде мати неабияк принципово важливий зміст і значення, адже на ній піднімалися, детально конкретизувалися й обговорювалися всі найважливіші на 2011 рік соціальні проблеми життя сільчан, які закладалися в реальні можливості їх виконання. У цьому сенсі найбільш позитивним є те, що обговорення всіх проблем, їх визначення носило не декларативний, узагальнений, як це часто траплялося раніше, характер, а мало під собою міцне підгрунття, чітку постановку і в кінцевому рахунку визначало реальні шляхи, можливості й конкретних осіб та строки виконання поставлених завдань. Певно, що при такій постановці, коли ці завдання  виносяться на розсуд і відкрите обговорення громадськості та для їх виконання залучені широкомасштабні джерела, вони без сумніву будуть виконані. Прикладом цьому служить 2010 рік, коли в районі було зроблено те, на що, здавалося б, мало хто й сподівався.

Оцінюючи у своєму виступі той період, Сергій Кузьменко зазначив, що бюджет 2010 року в районі повністю виконано. Завдяки прагматичним стосункам між товаровиробниками було досягнуто підвищення середньої зарплати працюючим, збільшилася орендна плата за землю до рівня 3,5% кадастрової оцінки земель. Це у певній мірі дає можливості для реалізації в 2011 році нових соціальних програм.

Особливості нашого сьогодення ті, що розраховувати треба на власні сили. І тут обнадіює те, що згідно нового податкового законодавства, сільське господарство продовжує знаходитися у привілейованому становищі в порівнянні з промисловістю щодо сплати податків. Відповідно, ми сподіваємося, що у цьому є наші додаткові можливості. Сільське господарство залишається інвестиційно привабливим і є люди, які зацікавлені мати тут прибутки. А якщо так, то ці люди повинні розуміти і свою соціальну відповідальність перед тими, з ким живуть. А це означає, що треба пам’ятати про свою відповідальність за дитсадки, школу, ФАП, амбулаторію, лікарню, які не є прибутковими, але є життєво необхідними. Тому й державна влада, й місцеве самоврядування повинні сприяти тому, щоб бізнес в сільському господарстві був максимально ефективним, щоб він прагнув до  заможності, бо саме такий бізнес може дати відповіді на всі виклики, що стоять сьогодні перед нами.


Першочерговими, пріоритетними напрямами, навколо яких нам всім треба об’єднатися і спрямувати туди всі наші зусилля разом з бізнесом є, по-перше, наявність у кожної сільської громади дитячого садка, по-друге, у кожному селі наші діти повинні мати гаряче харчування і, по-третє, ми будь-що повинні надати медичну допомогу тим, хто її потребує.

Стосовно розвитку інфраструктури населених пунктів, то тут важливим залишається будівництво газопроводів. Але державного фінансування цього будівництва немає. Та все ж  будуватися газопроводи у районі будуть, як і в 2010 році. Кошти для цього будемо заробляти самі, а ще будемо намагатися залучати й кошти «Нафтогазу» для того, щоб компенсувати вартість тих газопроводів, які вже збудовані і залучати інвестиції наших сільгоспвиробників. У 2011 році планується продовжити газифікацію Нової Праги, насамперед, такі соціально важливі об’єкти, як музична школа, будинок творчості, НВК, дитячий садок, лікарня, селищна рада. Сюди будуть спрямовані всі наявні у нас ресурси з тим, аби селищні кооперативи почали підключати до газопроводу низького тиску й домівки жителів селища. У планах стоїть й будівництво підвідного газопроводу до Головківки. І для цього, знову ж таки, будуть використовуватися можливості районного бюджету, бізнесу з паралельним залученням інвесторів.

Згідно нового бюджетного законодавства ні в селі, ні в районі не формується бюджет для ремонту доріг. На ті чи інші напрямки ці видатки будуть направлятися з держбюджету. У районі є населені пункти, де це питання не лише вкрай актуальне, а й критичне. Тому  по ремонту доріг теж розроблена програма, у якій закладено вирішення фінансової проблеми.

Важливим показником роботи місцевого самоврядування, сільського голови є освітлення наших вулиць. У цьому сенсі при формуванні сільських бюджетів вже є позитивні зміни. Створюються певні додаткові можливості на селі щодо покращення функціонування території взагалі і, зокрема, благоустрою, у тому числі й освітлення вулиць. Голова райдержадміністрації під час зустрічі виніс на розгляд і обговорення чимало інших конкретних життєво необхідних для сільських громад проблем, вирішення  яких є пріоритетними в 2011 році і висловив сподівання, що його мотивація й розуміння їх значимості будуть підтримані присутніми. Зі своїми баченнями й пропозиціями під час обговорення щодо вирішення конкретних соціальних проблем своїх територіальних громад виступили кожен сільський голова й підприємці. На завершення своє бачення нинішнього моменту висловив голова районної ради Михайло Бойко. Він же й підбив підсумки зустрічі, закликавши всіх до єдності дій і взаєморозуміння. Зустріч ставила за мету почути один одного кожної із сторін. Здається, мета була досягнута й свої плани ми можемо реалізувати.

Переглядів: 647 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0