"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2014 » Лютий » 4 » Завдання Президента України – доступність медичної допомоги населенню у напрямку профілактики і лікування онкозахворювань
14:58
Завдання Президента України – доступність медичної допомоги населенню у напрямку профілактики і лікування онкозахворювань

3 лютого щотижневу апаратну нараду за дорученням голови райдержадміністрації Віталія Згами провів його перший заступник Сергій Коренюк. Розпочинаючи засідання, Сергій Юрійович поінформував присутніх про більш помітні події минулого тижня, серед яких - прийняття районного бюджету на поточний, 2014 рік, та низка оперативних заходів, які на території району у зв’язку із суттєвим зниженням температури повітря та тривалими снігопадами проводили рятувальники МНС.

- На минулому тижні життя в районі було далеким від спокійного. У деяких куточках Олександрійщини була зафіксована нічна температура на рівні мінус 32 градуси, що змусило усіх добре похвилюватися. Значні снігопади залишили населені пункти без транспортного сполучення, на деяких напрямках доводилося використовувати спецтехніку для розчищення доріг, а ще усувати знеструмлення окремих сіл. Звичайно, на всі ці заходи потрібен був час і додаткові ресурси, бо пального для рятувальної техніки використовувалося в рази більше, ніж зазвичай. Втім з викликами природи впоралися, наразі ситуація в районі стабільна,- зазначив Сергій Коренюк. За його словами, дороги розчищені, рух транспорту налагоджений, продукти і хліб у сільські магазини підвозяться, школярі повернулися до навчання. Водночас, керівництво району продовжує працювати у посиленому режимі, ситуація у населених пунктах - на постійному контролі для вжиття оперативних дієвих заходів у разі необхідності,- наголосив Сергій Коренюк, звертаючись до присутніх керівників структурних підрозділів РДА та передусім до очільників місцевих рятувальників та правоохоронців.

Далі, коментуючи прийняття районного бюджету, Сергій Юрійович наголосив, що це формульний бюджет, яким визначено загальний обсяг його доходів та видатків, а також розмір дотацій вирівнювання, субвенцій з державного бюджету. Окремим рядком передбачені суми субвенцій з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць, доріг комунальної власності у населених пунктах та на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Рішенням про районний бюджет затверджений також перелік захищених статей видатків загального фонду за їх економічною структурою. Це оплата праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплата комунальних послуг та енергоносіїв; поточні трансферти населенню; поточні трансферти місцевим бюджетам.

Сергій Коренюк підкреслив, що довгоочікуване прийняття бюджетів на усіх рівнях дає країні можливість повноцінно жити і функціонувати, забезпечувати громадян соціальними послугами, серед яких чільне місце посідає медична допомога населенню. Олександрійщина, зокрема, завжди цій складовій життєдіяльності району надавала і надає пріоритетне значення, у чому вже переконалися трудівники села на прикладі своїх населених пунктів, де медичне обслуговування за останні роки значно поліпшилося завдяки ремонтам у ФАПах і амбулаторіях та наявності необхідного у медичних закладах першого рівня медичного обладнання. Розвиток первинної ланки медичної допомоги залишається для регіональної влади одним з пріоритетів реформи медичного обслуговування, зазначив Сергій Коренюк і додав, що укріплення матеріально–технічної бази медичних закладів первинного рівня є запорукою виявлення захворювань, зокрема, онкологічних, про що у своїй Програмі економічних реформ зазначає Президент України Віктор Янукович.

Розповісти про реалізацію на Олександрійщині завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема, у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань, головуючий запросив головного лікаря Олександрійської центральної районної лікарні Валентину Гарагулю.

Валентина Корніївна наголосила, що послугами Олександрійської ЦРЛ користуються не тільки жителі нашого району, а також іногородні, бо укомплектованість закладу висококласними спеціалістами та наявність сучасного обладнання дає можливість проводити операції різної складності, чого немає в інших районах області, за виключенням Кіровоградського. Торік у нашій лікарні здійснено 1116 операцій, у тому числі з використанням сучасних методик, підкреслила Валентина Корніївна. - Завдяки діагностиці захворювань, своєчасному виявленню їх на ранній стадії стан здоров’я населення в цілому поліпшується, хоча й залишається далеким від бажаного. Щоб цього досягти, серед населення має стати «популярним» відвідування лікаря для профілактичного огляду. Для цього в Олександрійському районі робиться все можливе, щоб медицину наблизити до людей. Практика централізованих профілактичних оглядів для жителів окремих територій, що започатковані торік у ЦРЛ, стала плановою і вже позитивно оцінена самими жителями, які самостійно, зазвичай, роками не навідуються до лікарів. Наше завдання, і на цьому наголошує Президент України, – виявлення онкопатології на ранніх стадіях та, відповідно, зниження онкозахворювань, що у підсумку має стати головним результатом реформи охорони здоров’я, підкреслила Валентина Гарагуля.

Далі Сергій Коренюк детально проаналізував стан виконання протокольних доручень, що були дані окремим керівникам структурних підрозділів на попередніх апаратних нарадах.

Детально про стан справ у своїх підрозділах доповіли: начальник районного відділу управління ДСНС України в Кіровоградській області А.Чижик, начальник відділу освіти РДА О.Коріненко, начальник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді І.Чемерис, начальник РВ УМВС України в Кіровоградській області В.Титаренко та інші. 

Переглядів: 443 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0