"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2011 » Січень » 31 » Завдання визначені
10:48
Завдання визначені
Третя, такого ж, як і попередні дві, нарада голови райдержадміністрації Сергія Кузьменка, керівників всіх районних структур з сільськими головами і представниками органів місцевого самоврядування тепер вже Приютівської селищної, Протопопівської, Войнівської, Косівської, Костянтинівської, Лікарівської, Недогарської сільських рад та  керівниками сільськогосподарських підприємств цих населених пунктів відбулася минулого вівторка.
Виступаючи перед присутніми, Сергій Кузьменко відзначив важливість і значення виконання всіх соціальних проектів, які відбулися у районі за минулий 2010 рік і детально конкретизував всі соціальні програми, виконання яких стоїть першочерговим завданням перед сільськими громадами у 2011 році. Актуальними залишаються питання: введення в дію дитячих садків, дотримання в них і в школах повноцінного і якісного гарячого харчування дітей, будівництво й ремонт доріг, гарантія освітлення населених пунктів у нічний час, якісне забезпечення охорони здоров’я й надання медичних послуг, що є особливо чутливою складовою нашого життя та чимало інших питань, пов’язаних із адміністративною й пенсійною реформами у країні, заробітною платою, джерелами надходжень до місцевих і районного бюджетів та інше.
Відзначаючи, що нинішні умови дають можливість сільгосппідприємствам району бути більш потужними й розвиненими, голова райдержадміністрації зробив особливий наголос на тому, що це накладає, як на них, так і на органи місцевого самоврядування неабияку відповідальність перед сільськими громадами у вирішенні всіх соціальних питань на селі. Саме цей фактор для районної влади є оцінкою діяльності кожного  керівника на місцях, його прагнення докласти зусиль для виконання поставлених завдань, як для покращення умов життя трудівників і всіх жителів району, так і загалом для виконання основних направлень обласної програми «Центральний регіон – 2015».
Виступаючи під час обговорення всіх цих проблем, кожен із керівників сільських громад детально зупинився на всіх найбільш важливих соціальних проектах вищезазначених сільських рад і шляхів їх виконання у 2011 році. Якщо говорити про електричне освітлення населених пунктів, то зараз для кожного з них стоїть завдання не лише забезпечення цього освітлення, а й переведення його на економний режим роботи. У цьому плані будуть використовуватися різні раціональні пропозиції, в тому числі, і щодо застосування енергозберігаючих ламп освітлення. Як приклад, тут може слугувати досвід Олега Волянського Попельнастівського сільського голови.
Приютівська селищна рада, крім цього, передбачає у цьому році здійснити  оновлення парку Слави, висадити там молоді дерева, забезпечити освітлення мосту, який сполучає цукровий завод й Користівку,  реалізацію проекту будівництва спортивного майданчика в Користівській школі, яка, на жаль, не має спортивного залу. Найбільшою проблемою вже для Протопопівки залишається будівництво водопроводу від Дніпровського водогону до села Березівка. Проект цього будівництва вже визначений, тепер найближчим часом будуть вирішуватися питання його фінансування з тим, щоб за березень-квітень всі роботи здійснити й село було з водою. Крім того, на черзі дня стоять питання пасажирських перевезень жителів сільради, належної роботи дитячого садка у Протопопівці, де існує проблема з грунтовими водами й необхідністю створення дренажної системи, діяльності пожежної частини та визначення місцезнаходження й облаштування сміттєзвалища.
Найбільш болючою для Косівки залишається теж проблема з забезпеченням питною водою, у тому числі школи. Водонапірна башта, якій вже більше 20 років, потребує не ремонту, а заміни, а для цього треба не менше 60 тисяч грн.. Це питання в селі набуває принципового характеру, так само, як і стан доріг.
Свої труднощі має й Костянтинівка. В сільському будинку культури немає опалення, вулиці не освітлені. Дитячий садок планується ввести в дію 1 вересня.     Та найбільш болюче, що у сільському бюджеті для виконання всього необхідного немає коштів. На території сільради, за визнанням сільського голови, не зареєстроване жодне сільгосппідприємство. Бюджет сільради в таких умовах вимагає серйозного аналізу.
У програмних завданнях Войнівської громади значиться, насамперед, ремонт будинку культури, облаштування братської могили загиблим воїнам, налагодження взаємовідносин з автоперевізниками, відкриття другої групи дитячого садка, ремонт доріг, освітлення вулиць.
Відчутні й болючі питання існують на території Лікарівської сільради. Це, насамперед, проблема водозабезпечення як Лікарівки, так і Запоріжжя, яка набуває надто серйозного для жителів значення і є першочерговою та найбільш життєво значимою. Будуть вирішуватися й питання автобусного сполучення з селом Запоріжжя, ремонту дитсадка в Лікарівці.
Чимало завдань ставить перед собою у цьому році Недогарська сільська рада. Це й введення в дію свердловини з метою забезпечення школи й шкільної їдальні водою, і масштабні роботи по благоустрою в центрі села з будівництвом тут зони відпочинку, і ремонт будинку культури та сільських доріг, і перспективи будівництва спортзалу для школярів, бо школа не має такого залу, та чимало інших завдань.
Бюджет в сільради нинішнього року теж складний, але тут доволі налагоджені й плідні взаємовідносини з розташованими на її території сільгосппідприємствами, які обнадіюють виконання поставлених завдань. Саме цей останній  фактор і є тією вирішальною умовою, за якої районна влада вважає можливим успішне виконання всіх програмних положень соціального спрямування в районі у 2011 та наступних роках. Підтвердженням цьому й стала ця чергова нарада, яка проявила взаєморозуміння всіх її учасників.
В.Юрченко
Переглядів: 649 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0