"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » 2011 » Січень » 20 » Звіт голови районної державної адміністрації
15:01
Звіт голови районної державної адміністрації
Звіт голови районної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Олександрійського району та делегованих повноважень на 2010 рік.
Основні дії районної державної адміністрації, керівників територіальних органів міністерств і відомств України в районі, органів місцевого самоврядування у звітному році були зосереджені на реалізації програми Президента України "Україна – для людей", програми економічних реформ "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада", завдань і заходів програми економічного і соціального розвитку району на 2010 рік, виконанні районного та місцевих бюджетів.
Олександрійською районною державною адміністрацією проводилась активна робота по формуванню проекту обласної комплексної програми "Центральний регіон 2015".
Постійно приділялась увага питанню належного функціонування соціальної сфери, її оптимізації, забезпечення сталої роботи підприємств промисловості, агропромислового комплексу та наповнення бюджетів усіх рівнів.
Щодо основних показників, які забезпечили життєдіяльність району:
Обсяги продукції промисловості за 2010 рік зросли на 25,7 % і склали 70,3 млн. грн. З приростом до 2009 року спрацювали всі галузі промисловості.
Лідером в промисловості району залишається ЗАТ ”Олександрійський цукровий завод ”, питома вага в промисловості району якого складає 90,0 %. В 2010 році вироблено 28,8 тис.тонн цукру, що на 29,0 % більше в порівнянні з 2009 роком.
З добрими показниками спрацювала і галузь сільського господарства. Різке зниження температур в ІІІ декаді квітня призвело до часткової загибелі посівів озимих зернових та озимого ріпаку, пошкоджено посіви ранніх зернових та зернобобових. Відсутність опадів в липні – серпні негативно вплили на подальший розвиток посівів сільськогосподарських культур та зумовило недоотримання високих врожаїв.
Разом з тим в 2010 році намолочено 242,5 тис. тонн зерна, що складає 107,0 % до 2009 року. Урожайність зернових культур на 1,2 ц\га більше, ніж в 2009 році і становить 35,9 ц/га.
Цукрового буряка зібрано 154,0 тис. тон. з площі 4510 га, що на 60,0 % більше в порівнянні з 2009 роком, при середній урожайності 342 ц/га, проти 289 ц/га за 2009 рік.
Подолано негативну тенденцію скорочення поголів’я великої рогатої худоби, воно зросло на 2,9 %, корів на 4,7 % та свиней на 8,7 % (відповідно на 88, 54 та 820 голів більше проти 2009 року).
Збільшено виробництва молока та м’яса. Сільськогосподарським підприємствами надоєно – 4941,4 тонн молока, що на 10,5 % більше до 2009 року.
Вирощено м’яса в живій вазі – 1516,6 тонн, що на 3,1 % більше до 2009 року.
Серед важливих результатів економічного зростання є: виконання завдань з наповнення бюджетів, підвищення рівня заробітної плати, зменшення напруги на ринку праці.
Базовим завданням для райдержадміністрації є підвищення заробітної плати до рівня середньої по області. Забезпечено виплату середньомісячної заробітної плати в цілому по району за січень - жовтень 2010 року в сумі 1585 грн., (обласний показник 1771 грн.).  Заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах станом на 1 січня 2011 року відсутня.
Велика увага приділяється питанню щодо декларування доходів громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї).
Забезпечено виконання планів по доходах до місцевих та до державного бюджетів. Олександрійський район виконав всі завдання по надходженням до місцевих бюджетів, як затверджених місцевими радами, так і доведених Міністерством фінансів України.
Темп росту доходів місцевих бюджетів за 2010 рік складає 134,6 % (119,7 % за 2009 рік).
Зменшено податковий борг за податковими зобов’язаннями до зведеного бюджету на 674,6 тис. грн., або на 13,8 % порівняно з початком 2010 року.
Фінансовий результат господарської діяльності підприємств району є позитивний і за січень - листопад 2010 року складає 12 млн. грн.
Що стосується інвестицій в економіку району, то за 9 місяців 2010 року за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 107,2 млн. грн. інвестицій в основний капітал, або в двічі більше, ніж аналогічний період 2009 року.  На кожного мешканця району в середньому припало 2815 грн. інвестицій в основний капітал (по області 1224,3 грн.).
 Одним із найбільш вагомих джерел фінансування в основний капітал були власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 91,4 % усіх капіталовкладень. Інвестиції в житлове будівництво склали понад 7 млн. грн.
Індивідуальними забудовниками введено в експлуатацію 784,0 квадратних метрів житла на 10 тис. населення (обласний показник 687,0 квадратних метрів житла на 10 тис. населення). Значна увага в районі зосереджена на поліпшенні умов життєдіяльності населення та його добробуту.
Протягом року вирішувались питання газифікації населених пунктів Олександрівської, Куколівської сільських та Новопразької селищної рад, а також проведення ремонтів та відкриття дитячих дошкільних закладів, фельдшерсько-акушерських пунктів, приміщень закладів культури та проведення робіт з благоустрою населених пунктів.
Завдяки згуртованим спільним діям місцевих бізнесменів та депутатського корпусу району було добудовано та здано в експлуатацію підвідний газопровід до села Куколівка і жителі отримали довгоочікуване блакитне паливо.
У звітному році було завершено роботи по будівництву 1 черги газопроводу високого тиску «Мошорине - Нова Прага – Головківка», який розпочато ще в 2005 році.
Також, протягом звітного року за рахунок коштів місцевих бюджетів та спонсорських коштів виконано наступні роботи: відкрито ДНЗ в с. Андріївка; с. Дівоче Поле збудовано Алею Слави; с. Ізмайлівка та сел. Нова Прага придбано шкільні автобуси; с. Комінтерн побудовано газову мінікотельню для загальноосвітньої школи; с. Костянтинівка відремонтовано Бутівську амбулаторію; с. Куколівка встановлено стаціонарну автобусну зупинку; с. Лікарівка відремонтовано ФАП; с. Михайлівка відремонтовано ФАП; с. Недогарки відкрито ДНЗ; с. Пролетарське проведено ремонт сільського будинку культури; с. Шарівка проведено ремонт дитячого майданчика; сел. Нова Прага проведено благоустрій центрального парку; сел. Приютівка замінено електромережі для вуличного освітлення; м. Олександрія проведено ремонт центральної районної бібліотеки.
Виконано роботи з поточного ремонту автомобільних доріг Ізмайлівської, Шарівської, Куколівської, Андріївської, Недогарської, Лікарівської сільських та Новопразької селищної рад. Приділялася увага питанням водозабезпечення в населених пунктах: Улянівка, Нова Прага, Куколівка, Березівка.
Зверталася значна увага забезпеченню потреб ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранам Олександрійського району вручено 7 легкових автомобілів, які придбано за кошти спонсорів.
9 ветеранів війни, забезпечення яких стаціонарним телефонним зв’язком було технічно неможливе, отримали мобільні телефони.
Стан освітянської галузі: Кількість учнів по загальноосвітніх школах району становить 3329 чол. Сформовано 279 класів. Середня наповнюваність класів становить 12 учнів. Всі учні навчаються в одну зміну при п’ятиденному робочому тижні. Станом на 1 січня 2011 року в районі налічується 30 загальноосвітній навчальний заклад.
У 2010 році забезпечено 100-відсоткове безкоштовне підвезення учнів до школи та зі школи додому (це 988 учнів).
Для потреб у підвезенні учнів для загальноосвітніх навчальних закладів району у 2010 році за рахунок спонсорської допомоги було придбано 2 шкільні автобуси для Ізмайлівської та Новопразької ЗОШ І-ІІІ.
По закладах освіти проведено поточних ремонтів на суму 1,4 млн. грн.
Проведені витрати на капітальне будівництво в сумі 531,9 тис. грн.
Завершено будівництво газової міні котельні для загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Комінтерн, витрачено кошти районного бюджету в сумі 283,5 тис. грн.
Значна увага приділяється організації харчування школярів. У 2010-2011 навчальному році різними видами харчування охоплено 3174 учня, із них гарячим харчуванням охоплено 2555 учня (80,5 %). Безкоштовно харчується 1258 учнів, в першу чергу це учні 1-4 класів, діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
До мережі Інтернет підключено 17 загальноосвітніх шкіл району.
Актуальним залишається охоплення дітей дошкільною навчальною освітою. Станом на 1 січня 2011 року у районі функціонує 28 постійно діючих дошкільних закладів, що на 5 закладів більше проти 2009 року. Кількість дітей, охоплених дошкільним вихованням, становить 730 осіб.
Протягом 2010 року розпочали роботу додаткові групи в дошкільних навчальних закладах Добронадіївки, Косівки, Головківки.
Розпочав роботу Андріївський та Недогарський ДНЗ на базі власних приміщень з повним режимом роботи.
На даний час проводяться ремонтні роботи в Попельнастівського дошкільному навчальному закладі.
На базі загальноосвітніх шкіл з короткотривалим режимом перебування відновлено роботу дошкільних навчальних закладів в Бандурівці, Ясинуватці, Долинському та відкрито роботу дошкільних навчальних закладів в Бутівському і Попельнастому.
Стан медичної галузі:
Медичну допомогу населенню району надають 46 лікувально – профілактичних закладів, в тому числі: 4 лікарні, 10 лікарських амбулаторій та 32 фельдшерсько-акушерські пункти.
Активно проводиться робота по покращенню матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів району та забезпечення обладнанням, медичним інструментарієм, на що залучено коштів державного та місцевих бюджетів, позабюджетних коштів на загальну суму 1804,7 тис. грн., в тому числі проведено капітальні та поточні ремонти на суму 279,7 тис. грн.
  Щодо закладів культури, протягом 2010 року вони не закривались. Збережена бібліотечна мережа, населення району обслуговують 33 бібліотеки Міністерства культури і туризму України.
Поліпшується матеріально-технічна база закладів культури шляхом проведення поточних ремонтів та придбання меблів, обладнання та інвентаря. За минулий рік на ці цілі використано кошти місцевих бюджетів та спонсорів відповідно на суму 101,7 тис. грн. та 112,3 тис. грн.
Закладами культури надано платні послуги на суму 57,6 тис. грн.
Протягом звітного року творчі колективи району брали участь у міжнародних та всеукраїнських заходах.
Послідовно вирішуються питання подолання дитячої безпритульності та бездоглядності. В районі створено 8 прийомних сімей, у яких виховується 14 дітей. Протягом 2010 року усиновлено 6 дітей, що на 3 дітей більше, ніж у 2009 році.
 В районі збережено мережу спортивних закладів та споруд, збільшено кількість проведених заходів у населених пунктах району, якісно підвищилася майстерність кращих спортсменів району на Всеукраїнських, обласних та районних спортивних змаганнях.
У 2010 році проведено поточні ремонти спортивних закладів у Новопразькому НВК, Шарівській та Ізмайлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Серед результатів виконання програми, спрямованих на покращення рівня життя населення, є наступні:
За січень – грудень 2010 року створено 730 нових робочих місць, що складає 146 % до річного завдання. Позитивним є те, що в районі створено на 549 робочих місць більше, ніж ліквідовано.
Рівень зареєстрованого безробіття в районі станом на 1 січня 2011 року зменшився на 0,06 відсоткових пункти проти відповідного періоду минулого року і склав 3,22 %.
Виконання планових показників до Пенсійного фонду України за звітний рік склало 106,0 %. Фактичні надходження перевищили заплановані на 3052,4 тис. грн.
 Протягом 2010 року середній розмір пенсії збільшився на 114 грн. 37 коп., або на 14 %. Середній розмір пенсії станом на 1 січня 2011 року склав 946,84 грн., проти – 832,47 грн. у 2010 року.
Щодо інших показників:
Рівень оплати за спожиту електроенергію за січень-листопад 2010 року склав 99,6 %.
Рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг за січень-листопад 2010 року склав 96,2 %.
Прямих іноземних інвестицій в економіку району за звітний період не надходило.
Станом на 1 листопада 2010 року в районі проживало 37632 особи. Внаслідок демографічних процесів з початку року чисельність населення району скоротилася на 324 особи.
Рівень злочинності по району в розрахунку на 10 тисяч населення за 2010 рік склав 105,8 % при обласному показнику 116,5 %. Середній показник по Україні 109,0 %.
Треба зауважити, що за результатами комплексної оцінки соціально – економічного розвитку області за 9 місяців 2010 року Олександрійський район посідав 2 місце серед всіх районів області і утримується в лідерах по сьогоднішній день.
Переглядів: 743 | Додав: Андрій Пилипенко | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0