"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » Останні надходження » Економіка » Соціально-економічний розвиток

Розвиток внутрішньої торгівлі в Олександрійському районі

Значну роль  у  формуванні  економічного  потенціалу району, забезпеченні ефективного функціонування  системи  обігу  споживчих товарів  відведено  сфері  внутрішньої  торгівлі  та  ресторанного господарства як важливій складовій внутрішнього ринку.

Внутрішня торгівля  характеризується   наявністю   домінуючої частки  приватного  капіталу,  сталою  позитивною динамікою обсягу роздрібного  товарообороту,  збільшенням   чисельності   приватних підприємців. Мережа підприємств торгівлі та ресторанного господарства щороку розширюється  та забезпечує потреби населення в товарах широкого асортименту. З метою формування ефективної торговельної інфраструктури споживчого ринку, здатної задовольнити зростаючі потреби населення в якісних товарах та послугах, забезпечення високого рівня обслуговування у сучасних умовах,  запобігання необґрунтованому зростанню цін на споживчому ринку розроблена Програма внутрішньої торгівлі у Кіровоградській області на період до 2012 року.

Основні завдання розвиту внутрішньої торгівлі в районі відображені в розділі І «Забезпечення якості життя населення» п.9 «Впорядкування відносин на споживчому ринку району» програми економічного і соціального розвитку району на 2011 рік, затвердженої рішенням Олександрійської районної ради від 29 грудня 2010 року № 27.

Роздрібна торгівля району здійснюється через роздрібну торгову мережу і підприємства ресторанного господарства, яка забезпечується споживчим товариством «Олександрійське РСТ», приватними підприємствами та підприємцями.

Торгівельне обслуговування населення району більшою частиною забезпечується через фізичних осіб - підприємців. На протязі 2011 року у сфері торгівлі в районі працювало 208 торгових точок, в т.ч. торгових точок (магазинів, павільйонів) фізичних осіб – 186, магазинів споживчої кооперації – 22.

172 фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності які мають одну, або декілька власних точок.

12 фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які орендують приміщення у споживчої кооперації.

На території району діє 23 підприємства ресторанного господарства, 13 аптечних пунктів, 17 підприємств побутового обслуговування населення та два ринки.

В районі сформовано мережу торгівельних точок для реалізації проекту «Купуй Кіровоградське»: на території Новопразької (магазин № 10 «Мінімаркет» СТ Олександрійської РСТ), Приютівської (магазин приватний ПП Блохіна В.А.) селищних рад  та Косівської (магазин приватний Архіпова Г.І.), Ізмайлівської (магазин приватний Глінченко І.А.), Головківської сільської ради (магазин приватний Солінська Г.В.).

З метою забезпечення підтримки соціально незахищених верств населення району та поліпшення цінової ситуації на соціально значущі продовольчі товари діють соціальні куточки (магазин № 10 «Мінімаркет» СТ Олександрійської РСТ сел. Нова Прага, магазин приватний Глінченко І.А. с. Ізмайлівка, магазин приватний Солінська Г.В с. Головківка).

Згідно затвердженого графіку управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації проводяться ярмаркові заходи по реалізації сільськогосподарської продукції за доступними цінами. Асортимент продукції,  який  заплановано для реалізації в 2011 році – цукор, борошно, фрукти, овочі, хлібобулочні вироби, олія, м'ясо, крупи.

За 2011 рік проведено 7 ярмаркових заходів, в результаті чого реалізовано продукції місцевих товаровиробників: цукру – 18,1 тонн, крупи – 1,6 тонн, хлібобулочних  виробів – 0,4 т, борошна – 3,5 т, олії – 1,2 т, меду – 200 кг, м’яса та сала свинини –0,4 тонни, картоплі – 250 кг, буряків столових – 90 кг, цибулі – 250 кг, перцю салатного – 180 кг, помідорів – 350 кг, капусти – 400 кг, риби – 200 кг по цінам нижче ринкових в середньому на 10%.

У 2011 року проводилась інтервенція цукру для населення Олександрійського району в кількості 5 тонн по ціні 8,50 грн. за 1кг на території 10 сільських та селищних рад (Новопразька селищна рада, Андріївська, Войнівська, Добронадіївська, Куколівська, Лікарівська, Недогарська, Протопопівська, Червонокам’янська та Щасливська сільська ради).

З метою зниження цін на ринку основних продовольчих товарів, підприємцям району постійно надається інформація про оптових постачальників продовольчих товарів для вивчення та визначення більш вигідних пропозицій.

Станом на 1 жовтня  2011 року ціни на основні продовольчі товари по району не перевищують середніх показників цін по області, цінова політика відповідає тенденціям, які мають місце на споживчому ринку області.

На території Олександрійського району створено сприятливі умови для розвитку внутрішньої торгівлі.


Категорія: Соціально-економічний розвиток | Додав: Андрій Пилипенко
Додано: 24.10.2011 Переглядів: 282 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0