"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » Останні надходження » Економіка » Соціально-економічний розвиток

Соціально – економічна угода – основа надійних партнерських відносин!

Умовою сталого розвитку Олександрійського району, є згода у взаємовідношеннях, влади, бізнесу та громадськості. Ефективне партнерство, дієвий зворотній зв'язок наявність саме двох спрямованих назустріч один одному векторів є абсолютно необхідною передумовою відповідальних стосунків.

Соціальне економічне партнерство – це система колективних відносин, яке здійснюється на дво - чи тристоронній основі. Метою соціального партнерства є досягнення громадської злагоди в суспільстві шляхом узгодження соціально – економічних інтересів сторін соціального партнерства як необхідної умови стійкого економічного розвитку та підвищення життєвого рівня населення.

Одним із найефективніших чинників врегулювання відношень між виконавчою владою, місцевим самоврядуванням з однієї сторони та суб’єктами господарювання з іншої стає соціальне партнерство, яке полягає у співробітництві, пошуку компромісів і підготовці узгоджених рішень з соціально – економічних питань.

 З метою забезпечення належного соціального захисту громадян та виконання програм соціально-економічного розвитку Олександрійського району, благоустрою села та селища, на якій живуть люди, працюють приватні підприємці, розміщені різні виробничі підприємства, заклади освіти, культури, охорони здоров’я, здійснюються укладання соціально-економічних угод з суб’єктами господарювання.

Угода складається з метою національного, демократичного, соціального і економічного розвитку району, створення сприятливих умов діяльності місцевого самоврядування, бізнесу та громадських організацій шляхом спільних дій через Агенцію регіонального розвитку, впливу на законотворчі, суспільно-політичні і фінансово-економічні процеси в районі, що дає можливість своєчасно контролювати та обговорювати питання укладання та виконання договорів про соціально – економічне співробітництво.

Для вирішення нагальних проблем у галузі промисловості, сільськогосподарського виробництва, у сфері користування надрами, соціально – культурного розвитку, поліпшення умов життєвого середовища жителів Олександрійського району загалом та окремої території зокрема, просимо всіх небайдужих взяти активну участь у вдосконаленні та спрощенні механізму взаємного руху держави і суспільства, держави і бізнесу один назустріч одному.

Механізмом даного руху є лише партнерський, постійний, рівноправний діалог, виступаючий підґрунтям успішного розвитку економіки з усім ланцюжком її позитивних наслідків: стабільності суб’єктів господарювання, виконання ними бюджетних, соціальних зобов’язань, збереження та примноження робочих місць, зростання якості продуктів та послуг тощо, до яких додамо ще окремі ініціативи цивілізованого сучасного бізнесу. Однак це абсолютно не означає, що громадянське суспільство має весь час боротися з владою. В рамках постійного  та публічного діалогу громадянська спільнота пропонує державі свій інтелектуальний, професійний, менеджерський ресурс, демонструє готовність виступили порадником та відповідальним учасником соціально-економічних процесів. В той же час вона вимагає від держави максимально ефективного  управління, дотримання соціальних гарантій та захисту, не дозволяє «підім’яти під себе» громадянську активність. Істина, як завжди, посередині - суспільство і держава є взаємодоповнюючими та взаємоконтролюючими, але не ворогуючими силами.

Лише організована, цілеспрямована громадськість у рамках дієвого діалогу, здатна зробити свою державу правовою.

Сучасну демократичну, соціальну, правову, а відповідно, цивілізовану державу неможливо уявити без повноцінної та дієвої системи місцевого самоврядування. Саме його органи забезпечують реальну участь людей у розв'язані життєво-важливих проблем, налагоджують зв'язки між громадянами та їх об'єднаннями, створюють умови для безконфліктної реалізації суспільних та приватних інтересів. За якими досконалими «кресленнями» не вибудовувалася б державна влада в центрі, вона ніколи не стане ефективною, якщо не буде оптимально організованою на місцях.

Отже, вперше за останні роки ми маємо реальну можливість об’єднати зусилля районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємницької діяльності та окремих громадян, для позитивного вирішення важливих проблем життєдіяльності територіальних громад, забезпечення нормальної роботи закладів освіти та охорони здоров’я, розвитку інфраструктури та покращення благоустрою населених пунктів, продовження будівництва газопроводів та водогонів, модернізації сфери послуг та житлово-комунального господарства нашого району.

Чекаємо на Ваші пропозиції.


Категорія: Соціально-економічний розвиток | Додав: Андрій Пилипенко
Додано: 23.02.2011 Переглядів: 452 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0