"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » Останні надходження » Олександрійська РДА » Новини

Правила поведінки на льоду

У зимовий час особливу занепокоєність викликає загибель людей на льоду. Так, з початку 2014 року зафіксовано два факти потрапляння людей під кригу. 2 січня 2014 року на акваторії р.Інгулець в смт.Приютівка Олександрійського району виник летальний випадок внаслідок провалу чоловіка під кригу. На цій же водоймі 4 січня п.р. під кригу потрапив інший мешканець с.Войнівка, який залишився жити тільки завдяки рятувальним діям пересічних громадян, які знаходилися поблизу місця події.

Загибель людей на льоду настає через незнання або невиконання елементарних правил, а саме:

- не слід виходити на лід, якщо товщина льоду менше 5-7 см (лід синюватого або зеленуватого відтінку). Перед виходом на лід слухайте прогноз погоди, в якому обов'язково повинні вказати на товщину льоду і попередити вас про небезпеку. Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг;

- не виходьте на лід у нетверезому стані або в нічний час.

Рибалкам потрібно запам'ятати - не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато лунок, стрибати і бігати по льоду, скупчуватися у великі групи. Пробивати ополонки один від одного слід на відстані не менше 5-6 метрів. Кожен рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку завдовжки 15-20 метрів з петлею на одному кінці і вантажем вагою 400-500 г на іншому кінці.

При переході по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів і бути готовими прийти на допомогу людині, яка йде попереду.

Однак, якщо трапилося лихо - проломився лід - не слід панікувати. Необхідно точно знати, що потрібно робити для надання допомоги людині, яка провалилася під лід . По-перше, не виходьте на лід, подумайте, чи зможете під час надання допомоги впоратися самостійно, якщо ні, краще покликати на допомогу ще кого-небудь. Якщо поруч нікого немає, то дійте продумано і обережно, щоб замість допомоги не погіршити становище. Ляжте на лід і повзіть по поверхні, штовхаючи рятувальний засіб перед собою або кидаючи вперед мотузку. Добре, якщо ви одягнете рятувальний жилет. Будьте якомога далі від ополонки, протягніть потерпілому палицю, шест або киньте мотузку. Якщо мотузка або трос закріплені на березі і не вистачає довжини, то, міцно тримаючись за кінець мотузки однією рукою, протягніть потерпілому другу руку.

Витягуючи потерпілого, запропонуйте йому працювати ногами - так буде легше витягнути його з ополонки. Коли ви його витягли, не дозволяйте йому підніматись на ноги, нехай він повзе вслід за вами до берега.

Після того, як витягнете потерпілого на берег у безпечне місце, викличте "швидку медичну допомогу", дайте гарячого напою і загорніть в теплі сухі речі.

Пам'ятайте - знання цих правил дозволить зберегти життя собі і життя оточуючих.

Беручи до уваги зазначені події, зміни температури навколишнього середовища, та проаналізувавши стан нещасних випадків на воді слід зазначити, що виникла гостра необхідність вжиття запобіжних заходів на водоймах району, які, насамперед, знаходяться в місцях проживання населення.

Отже, перед тим, як вступити на кригу подумайте, чи варто себе наражати на небезпеку. Цінуйте власне життя, бережіть себе і своїх рідних та ніколи не нехтуйте застереженням фахівців!


Категорія: Новини | Додав: Андрій Пилипенко
Додано: 24.01.2014 Переглядів: 153 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0