"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » Останні надходження » Олександрійська РДА » Новини

Стан осінньо-польових робіт

Дощі, які днями пройшли на території Олександрійського району, заклали міцний фундамент під урожай 2014 року. На сьогоднішній день усі господарства активно підключилися до проведення осінньо-польових робіт. Протягом цього короткого часу сільгоспвиробники засіяли близько 81% площ, відведених під озимий ріпак, а саме: 5487 га; також розпочато посів озимої пшениці – 5591 га, що складає 21% від запланованих посівних площ.

Паралельно з посівом озимих культур проходить збирання пізніх зернових, але в цьому випадку дощі дещо призупинили роботу аграріїв. Хоча, на пізні культури це поки що не впливає, адже найголовніше завдання на сьогоднішній день – вчасно засіяти ріпак.

Загалом, за оперативними даними, станом на 16 вересня соняшнику зібрано на площі 14%, його урожайність складає - 24,5 ц/га, сої 10% - 18,7 ц/га, на стадії завершення збирання гречки, якої посіяно в цьому році 349 га, вже зібрано 81% – 10,3 ц/га, також зібрано 100% проса - 17,8 ц/га. Крім того, розпочато збирання кукурудзи на зерно, скошено 2% і врожайність становить 47,0 ц/га.

Проведено глибоку оранку на 80% запланованих площ на наступний рік під цукровий буряк. Прогнозується посіяти 5 тис. 120 га цієї культури у ТОВ «УкрАроКом», ПАТ «Райагрохім», ПАТ «Шарівське», СВК ім. Фрунзе, «Техагропром», ТОВ «Колос», щоб забезпечити сировиною ЗАТ «Олександрійський цукровий завод».

Сільськогосподарські підприємства району на 143% забезпечені посівними матеріалами, міндобривами і протруйниками. Тож за наявності всієї техніки, яку на сьогоднішній день мають хлібороби, та за сприятливих погодних умов є сподівання, що Олександрійщина вчасно закінчить усі осінньо-польові роботи.

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації «Про місячник знищення вогнищ американського метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової» у районі агрономічні служби підприємств сільгоспвиробництв вчасно обробили всі рослини хімічними засобами, тому великих проблем зі шкідниками поки не виникає.


Категорія: Новини | Додав: Андрій Пилипенко
Додано: 16.09.2013 Переглядів: 320 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/1
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0