"Гаряча лінія" з питань надання субсидій та допомог 4-11-74
"Телефон довіри" з питань легалізації "тіньової" зайнятості населення 4-03-26
"Гарячі лінії" для спілкування з підприємцями 4-21-41, 4-13-75
Економіка Агропромисловий комплекс ЖКГ Будівництво та архітектура Соціально-гуманітарна сфера
Головна » Останні надходження » Олександрійська РДА » Новини

Відпочиваємо з користю

Літо - пора відпочинку для школярів після напруженого навчального року. Це час необмеженого спілкування з друзями, нових знайомств, приємних вражень, незабутніх подорожей і корисних відкриттів. Пощастило дітям, які змістовно проводять час в оздоровчому таборі «Дружба», що розташований у мальовничому місці на березі Інгульця поблизу села Войнівка. У таборі відпочивають діти не лише місцеві, а й з сусідніх районів Кіровоградської області та інших регіонів України. Кожен їх день насичений цікавими подіями.

А щоб відпочинок проходив з користю, у таборі, спільно з центральною районною бібліотекою ім. Чижевського працював мобільний центр профорієнтації Олександрійського міськрайонного центру зайнятості. Фахівці бібліотеки завжди беруть активну участь у профорієнтаційній роботі центру зайнятості як з школярами, так і з дорослим населенням. Ось і сьогодні, для відпочиваючих у таборі учнів, фахівці бібліотеки організували цікаву виставку нової дитячої літератури про професії та підготували веселу вікторину, де дітлахи вгадували професії героїв з різноманітних творів.

Аби утримати увагу дітей у відкритому просторі, профорієнтаційні заняття з групами дітей всіх вікових категорій проводились у формі гри. Близько 300 вихованців табору стали учасниками цікавих профорієнтаційних заходів.

Старші учні під час профорієнтаційного уроку «Я у світі професій» дискутували про роль робітника у сучасному світі, дізнавалися про особливості тих професій, які вони хочуть обирати, цікавилися, у яких навчальних закладах Кіровоградщини можна їх набути. На аукціоні професій школярі обрали не тільки професії юриста, економіста, а й електрогазозварника, токаря, муляра, кухаря, перукаря, водія, бо усвідомили, що саме з робітничою професією буде гарантована робота і добрий заробіток, адже саме робітники створюють фундамент будь-якого виробництва. Також, учням було презентовано послуги, які надає служба зайнятості молоді, професіограми, паспорти навчальних закладів та проведено профдіагностику здібностей, нахилів та вмінь учнів.

Школярі середньої вікової групи під час конкурсу малюнків на асфальті «Моя майбутня професія» зображали себе і вчителями, і лікарями, і кондитерами, і швачками. Веселими та захоплюючими для дітей були рухливі ігри «Відгадай та склади професію», «Показуха» та конкурс «Відгадай мелодію».

Цікаво було подорожувати у захоплюючому світі професій. Довго юні господарі оздоровчого закладу не хотіли відпускати своїх гостей.

Одна з наймолодших учасниць профорієнтаційного заходу мимоволі сказала: «Це був найкращий день у нашому житті!». І це було найкращою подякою і для спеціалістів центру зайнятості, і для фахівців районної бібліотеки.

Слід зауважити, що під час таких заходів школярі активніше пізнають нову, корисну для них інформацію про світ професій, у т.ч. робітничих, що є актуальними на сучасному ринку праці. Також діти демонструють власні знання та висловлюють точку зору стосовно здібностей, які потрібні для набуття цих професій, мають можливість за допомогою профдіагностичних тестів дізнатися про те, чи володіють вони відповідними якостями, здібностями, отримати поради та консультації фахівців щодо вибору майбутньої професійної долі тощо. Тож відпочинок стає і приємним, і змістовним.

Ю. Лісовська,
головний спеціаліст відділу інформаційних систем
Олександрійського МРЦЗ



Категорія: Новини | Додав: Андрій Пилипенко
Додано: 23.07.2013 Переглядів: 241 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/4
Відправити повідомлення
Головна
Новини
Соціальні ініціативи
Олександрійський район
Олександрійська РДА
Районна рада
Звернення громадян
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Управління ветеринарної медицини
Доступ до публічної інформації
Адміністративні послуги
Виконання бюджетів
Запобігання проявам корупції
Державні закупівлі
Територіальні органи міністерств та відомств України
Районні програми
Фотоархів
Відеоархів




До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників



Пошук по сайту
Будуймо Олександрійщину разом

Центральний регіон 2015


Купуй Кіровоградське

Інші сайти





Календар свят і подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Громадська рада

Урядова «гаряча лінія»

Статистика

Переводчик онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0